ГоловнаНовини ЖКГОСББКримчани не наважуються на створення ОСББ

Кримчани не наважуються на створення ОСББ

У Криму створено 773 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, що становить 7,3% в загальному обсязі багатоквартирного житлового фонду

Станом на початок квітня в Криму створено 773 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що становить 7,3% в загальному обсязі багатоквартирного житлового фонду. З початку поточного року в автономії створено 28 ОСББ.

Про це повідомили в ході громадського обговорення питань щодо створення ОСББ в Криму, інформує прес-служба Радміну АРК.

В цілому, в Ялті створено 37% ОСББ, в Алушті – 18,6% та Євпаторії – 10,9%. При цьому, відзначили на засіданні, не ведеться належна робота по створенню ОСББ в Керчі, Красноперекопську, Армянську і Сімферополі.

Учасники засідання висловили думку, що основними причинами низьких темпів створення ОСББ є відсутність підтримки місцевих органів влади, складність організаційної структури створення об'єднань і т.д.

Міністерство регіонального розвитку і ЖКГ Криму надає практичну і методичну допомогу підрозділам по роботі зі створення ОСББ, проводить роботу з громадянами, які перебувають у таких об'єднаннях, та ініціативним групам.

Учасники громадського обговорення зазначили, що для ефективної роботи ОСББ органи місцевого самоврядування повинні проводити інвентаризацію багатоквартирних будинків і визначати доцільність створення таких об'єднань, наводити приклади вдало створених і успішно функціонуючих ОСББ і т.д.

У заході взяли участь заступник міністра регіонального розвитку і ЖКГ Криму Анатолій Павлов, представники ОСББ, комунальних підприємств, члени Громадської ради при Раді міністрів Криму.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)