ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїМНС очікує підтоплення деяких регіонів наприкінці березня

МНС очікує підтоплення деяких регіонів наприкінці березня

Внаслідок значних запасів снігу в Європі також очікується небезпечний розвиток водопілля на українській ділянці Дунаю.

Міністерство надзвичайних ситуацій допускає підтоплення частини територій під час весняного водопілля наприкінці березня. Про це під час брифінгу сказав Директор Департаменту цивільного захисту Василь Квашук.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі МНС.

«На сьогодні немає підстав говорити про значну повінь в Україні. При цьому можливе підтоплення в частині регіонів, де подібні загрози виникають щорічно», - повідомив Квашук.

Зокрема, за прогнозами Українського Гідрометеорологічного центру МНС України, досягнення небезпечних відміток підтоплення річковими водами господарських об'єктів, споруд, прирічкових населених пунктів за нормальних умов сніготанення передбачається на р. Прип'ять та її притоках у Луцьку та Любешівському районі Волинської області, а також у Зарічнянському районі Рівненської області. Також можливе підтоплення на річках басейну Західного Бугу у Сокальському районі та місті Червонограді на Львівщині, притоках Сіверського Дінця у Луганській області.

Внаслідок значних запасів снігу в Європі також очікується небезпечний розвиток водопілля на українській ділянці Дунаю.

Не виключена можливість підтоплення водами Дніпра населених пунктів, розташованих у заплавах річок у Чернігівському та Ріпкинському районах.

Весняне водопілля може негативно вплинути на стан водозахисних дамб та частково затопити території у районах Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей.

При цьому мова не йде про масштабні затоплення регіонів. Так, запаси води у сніговому покриві на більшій території України зберігаються на рівні норми. Також нормальному проходженню весняного водопілля сприяє те, що потепління, за прогнозами, приходитиме поступово.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)