ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДерженергоефективності доручили прискорити вирішення питання енергозбереження

Держенергоефективності доручили прискорити вирішення питання енергозбереження

Мінрегіон доручив Держенергоефективності якнайшвидше завершити підготовку законопроектів та урядових постанов у сфері енергозбереження та енергоефективності, які б створювали сприятливі умови для скорочення споживання природного газу.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства доручило Держенергоефективності якнайшвидше розробити та відправити на розгляд законопроекти, які спрямованиі на створення сприятливих умов для скорочення споживання природного газу населенням та бюджетними організаціями. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону

Зокрема, йдеться про законопроекти, які врегульовують питання застосування ЕСКО-механізму (термомодернізація будівель бюджетних організаційшкіл, дитячих садків, лікарень)

«Крім вже запроваджених механізмів, які дозволяють населенню переходити на використання «негазових» котлів, які стимулюють теплогенеруючі підприємства переходити на альтернативні види палива, маємо якнайшвидше запропонувати й інші механізми. Зрозуміло, що термомодернізація будівлі є дороговартісною, і навряд чи то ОСББ, чи то бюджетна організація може собі дозволити забезпечити проведення комплексного утеплення будівлі. Завдання Держенергоефективноcті - запропонувати механізми залучення інвестицій та дешевих кредитів для проведення термомодернізації і відповідно зменшення споживання енергоресурсів», - сказав очільник Мінрегіону Геннадій Зубко.

Крім цього передбачається прискорення вирішення питаннь щодо проекту Закону «Про енергетичну ефективність будівель».

Також чиновник наголосив на важливості врахування інтересів ОСББ, бюджетних організацій та власників індивідуального житла у кожному нормативно-правовому акті, які готується до прийняття у сфері енергозбереження та енергоефективності.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Верховна Рада відправила на доопрацювання урядовий законопроект, який спрямований на створення умов для раціонального споживання в будівлях енергетичних ресурсів.

 
Коментарі (0)