ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоНа Прикарпаття прийде «пільгове» житло

На Прикарпаття прийде «пільгове» житло

За програмою пільгової іпотеки кредити надаватимуть на 15 років під 16% річних, із яких 13% повертає держава, а 3% - сплачує власник квартири.

Івано-Франківська область отримає у цьому році з державного бюджету 22,5 млн грн на здешевлення іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують покращення житлових умов. 

Про це повідомив сьогодні на нараді із забудівниками, банкірами і представниками місцевих органів влади заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Руслан Гусак, інформує прес-служба.

«На нашу область перепадає 22,5 млн грн. Це означає, що 676 людей, які стоять на черзі, які потребують покращення житлових умов, можуть скористатися цією програмою», - сказав він. 

Станом на сьогодні, зазначив Руслан Гусак, 4 будівельні підприємства області уже подали на участь у програмі з пільгового кредитування житла 189 одно- і двокімнатних квартир в Івано-Франківську і Калуші. Всі вони мають бути введені в експлуатацію у цьому році.

Він нагадав, що за програмою пільгової іпотеки кредити надаватимуть на 15 років під 16% річних, із яких 13% повертає держава, а 3% - сплачує власник квартири. 

Перший внесок становить 25% від суми отриманого кредиту. В Івано-Франківській області на квартирній черзі перебувають 25,6 тис. громадян. 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)