ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНацстандарт «прийшов» у сферу енергозбереження

Нацстандарт «прийшов» у сферу енергозбереження

В Україні термомодернізацію, ремонт на реконструкцію житлових будинків здійснюватимуть згідно з національним стандартом, який запрацює у другому півріччі 2015 року.

З 1 жовтня цього року вступить в силу національний стандарт ДСТУ-Н Б В.3.2-3:2014 «Настанова з виконання термомодернізації житлових будинків». Цей документ спрямований на забезпечення єдиних підходів при термомодернізації, реконструкції та капітальному ремонті  житлового фонду. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Так, Нацстандарт передбачає забезпечення зменшення енергозатрат на утримання житлових будинків, економію енергоресурсів, збільшення термінів експлуатації будинків, зменшення витрат коштів на утримання будинків.

«Основним завданням документу є: встановлення переліку та порядку проведення робіт з комплексної термомодернізації житлових будинків; встановлення переліку та вимог до документації, необхідної для проведення комплексної термомодернізації; надання загальної допомоги архітекторам, проектувальникам, що виконують роботи з розробки документації щодо комплексної термомодернізації житлових будинків, а також організаціям, що виконують роботи з комплексної термомодернізації будинків;  встановлення вимог до організацій, які виконують капітальний ремонт та реконструкцію будинків і споруд, роботи з утеплення конструкцій будинків і споруд, ремонт та реконструкцію інженерних мереж; встановлення основних правил експлуатації будинків після їх термомодернізації; гармонізація стандарту з діючими на даний час державними, міждержавними, міжнародними стандартами з утеплення будинків, модернізації мереж енергопостачання; забезпечення нормативним документом (ДСТУ) організацій, які виконують капітальний ремонт та реконструкцію будинків і споруд, роботи з утеплення конструкцій будинків і споруд, ремонт та реконструкцію інженерних мереж», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, економіка України - найменш енергоефективна індустріальна економіка світу. Перше, що доведеться реформувати Києву - енергетичний сектор. Це питання національного виживання.

 
Коментарі (0)