ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» віддає останнє

«Нафтогаз» віддає останнє

«Нафтогаз» помалу розраховується перед Росією за постачання газу в серпні 2013 року, таким чином, зменшуючи багатомільйонні борги. Втім, суми виплат помірні, оскільки, ТКЕ не поспішають платити по рахунках.

НАК «Нафтогаз України» скоротив газовий борг перед Росією до 806 млн дол. Зокрема, компанія направляє всі доступні ресурси на погашення боргу перед ВАТ «Газпром» за постачання газу в серпні 2013 року. Проте виплати стримуються низьким темпом погашення боргу теплокомуненерго перед НАК. Про це повідомив заступник голови правління «Нафтогазу» Вадим Чупрун, пише «Інтерфакс Україна».

«Буквально все віддаємо «Газпрому». На сьогодні борг 806 млн доларів», - сказав Вадим Чупрун.

«Ризик один - якщо нам заплатять всі наші борги, нехай навіть частинами, але такими, якими можна було б платити «Газпрому», щоб погасити цю заборгованість за серпень», - зазначив заступник голови «Нафтогазу».

У той же час він повідомив, що з платежем за постачання газу в жовтні проблем виникнути не повинно. Більше того, Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький підкреслив, що темпи розрахунку за газ Росією надалі будуть тільки зростати.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» приступила до виплати боргу в розмірі 882 млн дол. російському газовому монополісту компанії «Газпром» за спожитий у серпні 2013 року природний газ.

Однак, офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов стверджує, що Україна направляє на адресу «Газпрому» платежі в рахунок погашення боргу за постачання газу в серпні, але це лише мала частина мільйонного боргу.

«Невеликі платежі надходять, але це поки сльози - до повної оплати боргу такими темпами далеко», - сказав він.

Нагадаємо, 30 жовтня «Нафтогаз» перерахував 50 млн дол., 31 жовтня - 9 млн дол., 1 листопада - 10 млн дол., 4 листопада - 6,2 млн дол. (сума ще в дорозі), також очікується отримання коштів 5 листопада.

 
Коментарі (0)