ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНайближчим часом буде відновлено роботу всіх напрямів програми «теплих» кредитів

Найближчим часом буде відновлено роботу всіх напрямів програми «теплих» кредитів

В четвер, 13 липня, на засіданні Комітету ВРУ з питань бюджету було врешті погоджено спрямування 300 млн грн. на фінансування програми «теплих» кредитів

В четвер, 13 липня, на засіданні Комітету ВРУ з питань бюджету було врешті погоджено спрямування 300 млн грн. на фінансування програми «теплих» кредитів. Зокрема, дану суму планують виділити з обсягу коштів, передбачених в бюджеті на Фонд енергоефективності.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

«Вже найближчим часом буде відновлено роботу всіх напрямів програми «теплих» кредитів. Ще десятки тисяч українських родин візьмуть участь у програмі та отримають відшкодування своїх витрат на утеплення житла та заміну газових котлів», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Необхідність продовження фінансування програми викликана надзвичайно високим попитом населення та ОСББ на «теплі» кредити.

«Спочатку завдяки відшкодуванню витрат як з державного, так і з місцевих бюджетів вдається значно зекономити при придбанні необхідних матеріалів та обладнання. Згодом після реалізованих заходів на учасників програми очікує економія на комунальних платежах. Крім того, це гарна можливість підвищити вартість квартир у багатоповерхівці, зробити їх більш комфортними для проживання», - пояснив переваги програми Сергій Савчук.

Нагадаємо, що з початку дії програми близько 280 тис. родин отримали безповоротну фінансову допомогу від Уряду на енергоефективні заходи у розмірі майже 1.5 млрд гривень.

Як повідомлялося раніше, нещодавно було виділено найбільший в Україні «теплий» кредит для ОСББ на суму майже 10 млн грн.

Як повідомили в Укргазбанку ,  кредитні кошти строком на 5 років надано на комплексну термомодернізацію багатоквартирного будинку. 

Нагадаємо, що ОСББ-учасники програми «теплих» кредитів отримують з держбюджету відшкодування частини залучених на утеплення коштів, а саме – від 40% до 70%. Також ОСББ можуть скористатися місцевими програмами здешевлення «теплих» кредитів і одержати подвійну, а інколи й потрійну компенсацію.

Загалом, за два роки дії програми нею скористалося 960 ОСББ, залучивши на енергоефективні заходи понад 144млн. гривень

 

 
Коментарі (0)