ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїНаслідки минулих повеней закриють мільйонами

Наслідки минулих повеней закриють мільйонами

Уряд направить понад 625 млн грн на завершення робіт з відновлення об’єктів водного, дорожнього та житлово-комунального господарства, які постраждали від повені у 2008 і 2010 роках у різних регіонах країни.

Уряд планує забезпечити державну фінансову підтримку для завершення робіт з відновлення 462 об’єктів, які постраждали внаслідок повені у 2008 і 2010 роках на території Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей. Мінекономрозвитку розроблено проект відповідної постанови, який містить перелік об’єктів водного, дорожнього та житлово-комунального господарства, освіти, культури та соціальної сфери, які потребують першочергового відновлення. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

«Проект надасть змогу максимально ефективно використати фінансові ресурси, спрямовані на усунення наслідків повені й завершити відновлення та відбудову постраждалих об’єктів протягом 2014–2016 років. Також частину коштів планується витратити задля забезпечення захисту населення і територій від шкідливої дії вод в майбутньому», - наголосив директор департаменту економіки оборони та безпеки Мінекономрозвитку Петро Неботов.

Згідно з переліками, наданими Вінницькою, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською і Чернівецькою облдержадміністраціями, першочергового відновлення або відбудови потребують 462 об’єкти, зокрема на території Вінницької області – 49,  Закарпатської – 92, Івано-Франківської – 240, Львівської – 35 та  Чернівецької – 46 об’єктів.

На територіях цих областей потребують відновлення: об’єкти освіти і соціальної сфери, об’єкти культури, об’єкти ЖКГ, укріплення берегів річок і  водозахисних  дамб, мости та мостові переходи, мережі доріг комунальної власності, дороги з берегоукріпленням, а також пошкоджені від зсувних процесів схили.  

Орієнтовний обсяг коштів, необхідних для виконання робіт з відновлення та відбудови постраждалих об’єктів, становить понад 625 млн грн.

 
Коментарі (0)