ГоловнаПублікаціїАналітика «Несерйозні» підсумки 2019 року

«Несерйозні» підсумки 2019 року

Традиційно в ці святкові дні, коли споживачі комунальних послуг та працівники підприємств перетворюються на звичайних людей, сповнених надій на краще життя в наступному році, «У.К.» пропонує трішечки посміхнутися та згадати події, що сталися у 2019 році
Добігає кінця рік дві тисячі дев’ятнадцятий, який за Східним календарем був роком Земляної Свині. І хоча свинка вважається одвічною годувальницею українського народу, який в знак подяки всіляко намагається увіковічнювати її в пам’ятниках та поезії,  цей 2019 рік таки трохи що називається «підклав свиню» у життя українців, адже був сповнений не тільки позитивом, але й бурхливими, сумними та неоднозначними, часто суперечливими  подіями. 
 
Традиційно в ці різдвяно - новорічні святкові дні, коли споживачі комунальних послуг та працівники комунальних підприємств перетворюються на звичайних людей, сповнених надій на краще життя в наступному році, «У.К.» пропонує Вам трішечки посміхнутися та згадати події, що сталися в 2019 році в житлово-комунальному господарстві та навколо нього у трошки незвичному, несерйозному ракурсі.
 
Тож, шановне товариство, восьму церемонію вручення нагород за найсумнівніше досягнення в галузі ЖКГ та суспільному житті України «Комунальний болт-2019» оголошується відкритою! 
 
В номінації «Сіквел року» премію «Комунальний болт-2019» отримує…ні не продовження культової кінофраншизи «Термінатор: Фатум» (тут повинен бути смайлик). У Джеймса Кемерона та Арнольда Шварценеггера цього року перемогу у цій номінації відбирає столичний магістральний  трубопровід теплопостачання діаметром 700 мм, який 5 листопада прорвало на розі вулиць Саксаганського і Шота Руставелі біля Будинку кіно. Через аварію провалився асфальт. В утворену яму провалилися дві автівки. Комунальники декілька днів ліквідовували наслідки пориву. Іронія долі полягає в тому, що  рівно рік тому 13 листопада 2018 року цей же самий трубопровід вже проривало. Тоді у розмитий асфальт провалився автомобіль Dacia Logan, а перехожі, хто потрапив в потоки окропу, обпекли собі ноги, проте відчули, що температура води в трубах подається згідно норм і правил.  З іншого боку, хоч якась стабільність…
 
В номінації «Боксер року» своїх суперників по номінації Василя Ломаченка та Олександра Усика впевнено перемагає Олег Ляшко, який досить оригінально  вирішив нагадати про своє існування на українському політичному Олімпі. 6 листопада без виклику на ринг Олег Ляшко в аеропорту «Бориспіль» напав на явно не готового до бійки нардепа, голову комітету з ПЕК, Андрія Геруса. Полум’яний «радикал» звинуватив «слугу народу» в тому, що той відкрив імпорт електроенергії з країни-агресора Росії, чим зрадив національні інтереси України. Знаючи вибуховий характер Олега Ляшка, який, як він сам стверджує,  в 2014 році «голими руками на сепарів ходив», можна сказати, що Андрій Герус відбувся лише легким переляком та зіпсованою сорочкою.  
 
В номінації «Гід року» «Комунальний болт-2019» дістається прем'єр-міністрові України Олексієві Гончаруку, який на честь Дня знань 1 вересня катаючись на самокаті провів відеоекскурсію для школярів та студентів по будівлі Кабінету Міністрів України. У відео, який сам Гончарук вважає цікавим для перегляду молоді, він заявив, що у будівлі, де розміщений Кабмін, знаходиться багато кабінетів, у яких працюють тисячі людей. А коридори назвав "такими довгими, що можна користуватися самокатом". Він додав, що серед школярів є майбутній прем'єр-міністр, та закликав дітей до того, щоб вони гарно вчилися, за що і отримав цілком справедливу порцію троллінгу від соцмереж та став власним мемом. 
 
В номінації «Прокачка року» перемагає тижневий семінар-тренінг-навчання у курортному місті Трускавець, який був влаштований в кінці липня спонсорами партії «Слуга народу» для новообраних від цієї молодої та «зеленої» політсили на позачергових парламентських виборах депутатів. Протягом семи днів викладачі Київської школи економіки і українські економісти навчали новоспечених нардепів державному управлінню, а ще безпеці, обороні, макроекономіці, інфраструктурі, оподаткуванню. Також «слуг народу»  вчили, як працює Верховна Рада і які обов’язки у нардепа. За оцінками різних ЗМІ, такий тренінг коштував не менше 8 млн. грн. спонсорам партії. Чи засвоїли «слуги народу» знання у макроекономіці та обороні поки не відомо, але як натискати зелену кнопку «за» засвоїли на «відмінно». 
 
В номінації «НЕ ВІРТЕ ЖІНЦІ І ГАЛЬМАМ» перемагає незмінній лідер партії «Батьківщина» та такий сам незмінний очільник секти «Зниження тарифів на газ у два рази» Юлія Тимошенко.
 
ЮВТ  провалила обіцянку про те, що не буде перебувати в опозиції в IX скликанні Верховної ради, яку ВОНА давала 1 липня. «Ми хочемо зараз зробити так, щоб той шанс, який на 5 років знову країна отримала, об'єднавшись і вибравши собі нового президента, не був втрачений. І я ще раз хочу підтвердити, що ми ні в яку опозицію не підемо в новому парламенті. Ми підемо разом: в коаліції, не в коаліції, ми підемо разом і поруч з новим президентом», – заявляла тоді Тимошенко. Однак вже 13 листопада, коли Верховна рада в першому читанні ухвалила законопроект про ринок землі, ЮВТ заявила, що «Батьківщина» переходить в опозицію та підготовку нового законопроекту про землю і зниження цін на газ. 
 
«Комунальний болт-2019» у номінації «Фейл року» отримує Президент України Володимир Зеленський за свою публічну заяву, що до 1 листопада 2019 року українські дороги повинні відповідати європейським стандартам, яку він виголосив 2 вересня на зустрічі з членами новосформованого «Слугою народу» Кабінету Міністрів України. Звичайно, що коли 1 листопада українці продовжили пересуватися на своїх автівках та громадському транспорті по звичним ямам на дорогах, соціальні мережі вибухнули троллінгом на адресу Зе, якого просто в цьому випадку підставили спіч-райтери Офісу Президента, оскільки насправді малося на увазі «доручення Уряду привести до європейських стандартів  українські стандарти будівництва доріг», тобто змінити і оновити нормативно-правові акти, які регулюють дорожню галузь. 
 
У нашій новій номінації «Комунальне Кіно»  в цьому році беззаперечно перемагає документально – ігрова стрічка режисерки Наталії Парфан «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», яка вийшла в широкий прокат 17 жовтня. Перше справжнє Кіно про комунальників – це само по собі вже свято і неабияка подія! Основний меседж фільму – в Івано-Франківському теплокомуненерго вдень працюють бухгалтери, диспетчері та слюсарі, але ввечері вони збираються разом на репетиції, часом їздять по змаганнях і співають народні пісні на різноманітних змаганнях (часом і не народні). Головні герої цього напівдокументального фільму попри всі негаразди ЖКГ працюють, співають та ще не втрачають оптимізму. Чому так відбувається на фоні буквально та метафорично палаючих котлів? Відверто відповідає головний герой фільму, Іван Васильович: «У першу чергу – дати тепла людям». 
 
Так і в році, що минає, у нас з Вами були удачі та поразки, перемоги та розчарування.  Але попри все  ми з Вами посміхаємося та маємо надію на краще майбутнє – зі світлом, теплом, горячою водою в оселях! З Новим 2020 роком! 
 
З найкращими побажаннями в наступному році,  ІА «Україна Комунальна» ;)
 
Коментарі (0)