ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГНевикористані субсидії повертатимуть до бюджету

Невикористані субсидії повертатимуть до бюджету

Кошти повертатимуться в бюджет та будуть використані в наступному сезоні.

Кабінет міністрів України затвердив порядок повернення до держбюджету невикористаних залишків коштів по субсидіях на відшкодування оплати послуг централізованого опалення та газу, енергопостачання для індивідуального опалення з урахуванням збереження частини коштів на рахунках домогосподарств. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

«Йдеться про необхідність забезпечення порядку повернення до бюджету коштів зайво нарахованих субсидій через те, що були завищені державні соціальні нормативи споживання цих послуг», – сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

Він зазначив, що таке рішення приймається для виконання раніше прийнятої постанови Кабміну про зменшення державних нормативів споживання послуг ЖКГ.

У той же час, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначив, що частину цих коштів все ж залишать на рахунках домогосподарств для використання на наступний опалювальний сезон.

«Субсидія під час опалювального сезону могла бути перерахована в зв'язку з кількістю людей, які проживають, в зв'язку з багатоповерховістю, з уточненнями. Тому нам дуже важливо, щоб комунальне підприємство спільно з управлінням соцзахисту остаточно підписували акт, щоб у нас не було при поверненні цих коштів непорозумінь з виконавцями», – додав Зубко.

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
27 Серпня 2016 p. 22:13
А що таке , взагалі, субсидія? Це не що інше як часткова компенсація державою знецінення її грошей. Але шахрайство полягає в тому, що знецінення гривні ( тихий масовий грабунок людей владою) стосується усіх і постійно, а часткова компесація цього знецінення надається вибірково і тимчасово. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Це знає кожний економіст.
Коля Пухов
05 Вересня 2016 p. 21:47
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід та ще й у розмірі двох прожиткових мінімумів, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують.