ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП підвищила тарифи на опалення на 75-90%

НКРЕКП підвищила тарифи на опалення на 75-90%

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, в зв'язку зі збільшенням вартості газу, збільшила так само тарифи на централізоване опалення. Збільшення склало в середньому 75-90%.

НКРЕКУ підвищила тарифи на опалення відразу на 75-90%. Вступ в силу нових тарифів на тепло планується 1 липня. Таке рішення Нацкомісія прийняла на засіданні 5 травня. повідомляється також, що це збільшення пов'язане з подорожчанням газу, що стався 1 травня 2016 года.Таріфи підвищили на тлі встановлення з 1 травня єдиної ціни на природний газ для населення в 6 879 грн / тис. куб. м.

"Левова частка коригування пов'язана з рішення Кабінету Міністрів щодо ціни на газ, інше - перегляд заробітних плат в відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівнем єдиного соціального внеску, зміною роздрібних тарифів на електроенергію, інше", - сказав на засіданні комісії голова НКРЕКУ Дмитро Вовк .

Вступ в силу нових тарифів відбудеться 1 липня. За словами Дмитра Вовка, станом на 1 квітня частка обладнання житлофонду приладами обліку тепла досягає близько 60%. У той же час, в Мінрегіоні прогнозують, що до кінця року ця цифра збільшиться до більш, ніж 75%

За раніше поширеною інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі, після встановлення ринкового рівня цін на газ вартість теплової енергії для населення в середньому мала збільшиться на 60% - до 1041 грн / Гкал з 652 грн / Гкал.

Як повідомлялося раніше, Кабмін з 1 травня встановив єдину ціну на газ для населення - 6879 грн за 1 тис. Куб. м, яка буде дорівнює закупівельної вартості імпортованого в країну природного газу.

Під час прийняття рішення Кабміну щодо ціни на газ 27 квітня перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик відзначили, що встановлення такої ціни поставить крапку в спекуляціях на газовому ринку країни.

Глава уряду Володимир Гройсман підкреслив, що дане рішення є непростим і викличе широкі дискусії в суспільстві, але воно дозволить скасувати всі існуючі раніше схеми, які дозволяли заробляти на різниці в ціні на паливо.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
05 Травня 2016 p. 21:31
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Перерахуйте квартплату у доларах або євро по реальному сьогоднішньому курсу і ви побачите, що ніякого зростання тарифів немає: приблизно таку суму ви платили за комуналку рік, два , три , і т.д. тому.- Знецінення грошей -- це не що інше, як тихий грабунок людей владою, оскільки українських грошей - папірців влада може надрукувати скільки завгодно.
Коля Пухов
05 Травня 2016 p. 21:43
Справа в тому, що субсидія зараз не призначається взагалі нікому , тобто жоден споживач, якому в платіжці була написана субсидія , немає офіційного підтверджувального документу на цю субсидію. Раніше такий документ видавав собес при призначенні субсидії. Тепер, у зв"язку із "спрощеним" порядком, якщо в платіжці за попередній місяць була написана субсидія, то це зовсім не означає, що ця субсидія буде і в наступній платіжці. Крім того, у платіжці субсидія зазначається лише у тій частині платіжки, яка після сплати залишається у споживача. А та частина платіжки, яку відривають, порожня.