ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП вважає доречним запровадження RAB-тарифів для всіх операторів систем розподілу електроенергії

НКРЕКП вважає доречним запровадження RAB-тарифів для всіх операторів систем розподілу електроенергії

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг, вважає доречним запровадження RAB-тарифів для всіх операторів систем розподілу (ОСР) електроенергії
Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг, вважає доречним запровадження RAB-тарифів для всіх операторів систем розподілу (ОСР) електроенергії, які цього захочуть, про це розповів голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, повідомляє "Бізнес.Цензору".
 
"Треба запроваджувати для всіх ОСР, які цього захочуть. Раніше були завищені вимоги для участі в RAB. Зараз вони знижені. Ми говорили з головою ФДМ Дмитром Сенниченком про те, щоб ФДМ змусив державні ОСР, акції яких йому належать, звернутися для отримання RAB- тарифу. Державні ОСР обов'язково повинні потрапити до сфери цього регулювання з тим, щоб підвищити їх вартість перед приватизацією. Є ще одна версія - випробувати RAB виключно на держкомпаніях. Спочатку запроваджуємо для них, а за рік - уже для всіх. Комісія таку пропозицію не особливо підтримує, але й не виключає", - розповів Тарасюк.
 
RAB-тариф складатиметься з тієї самої амортизації, яка за методологією ФДМ зростає в багато разів від існуючої. Також у тарифі залишаються операційні витрати. Але замість прибутку оператори будуть отримувати норму прибутковості на стару і нову бази. 
 
Нагадаємо, стимулююче тарифоутворення – це система тарифоутворення на основі довгострокового регулювання тарифів, спрямованого на залучення інвестицій для будівництва та модернізації інфраструктури електричних мереж та стимулювання ефективності витрат електророзподільних компаній.
 
Вважається, що це стимулюватиме компанії вкладати кошти у модернізацію активів. 
 
Коментарі (0)