ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП збільшила тарифи на воду

НКРЕКП збільшила тарифи на воду

Сьогодні НКРЕКП прийняла постанову «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення»

Сьогодні, на черговому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, було прийнято постанову «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення», яким підвищуються відповідні тарифи.

«Рішення прийнято», - сказав глава НКРЕКП Дмитро Вовк.

На засіданні було заявлено, що Основними причинами підвищення тарифів є зростання цін на електроенергію та підвищення заробітної плати працівникам підприємств.

Суми конкретних ставок тарифів на центральне водопостачання і водовідведення відрізняються для кожного окремого водопостачального підприємства і залежатимуть від зростання цін на енергоносії, зокрема електроенергію, у структурі тарифів, розміру заробітної плати, прийнятих інвестиційних програм.

Нагадаємо, за даними НКРЕКП близько 35-55% у структурі тарифу на холодну воду складає електроенергія. У зв'язку з цим підвищення тарифу на холодне водопостачання може складати від 5 до 50%.

При цьому раніше в "Київводоканалі" заявляли, що в Києві подорожчання холодної води відбудеться з 1 серпня і складе 30 відсотків. Зокрема, столичні тарифи пропонується підвищити з 8,68 до 12-ти грн за кубометр для приватних будинків з централізованим водопостачанням та водовідведенням та з 10,24 до 13,43 для багатоповерхівок.

 
Коментарі (0)