ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГО.Кривенко:«Не може комісія встановлювати тарифи на воду з вартістю електроенергії ПОН»

О.Кривенко:«Не може комісія встановлювати тарифи на воду з вартістю електроенергії ПОН»

У тарифах водоканалів, які отримували електроенергію від «постачальника останньої надії», не буде врахована ці витрати.
У тарифах водоканалів, які отримували електроенергію від «постачальника останньої надії», не буде врахована ці витрати.
 
Про це заявила Оксана Кривенко, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг.
 
“Не може навіть йти мови, щоб комісія встановлювала тарифи на воду з вартістю електроенергії ПОНа, яка на 15-20% вища від ринкової, ці витрати споживач не повинен сплачувати”, - написала Оксана Кривенко на своїй сторінці в Facebook.
 
Голова Нацрегулятора наголосила, що максимальна індикативна ціна, яку комісія буде враховувати в тарифах на воду, - це ціна постачальника універсальної послуги. За її словами, ця ціна відповідає середньоринковій ціні і використовується як ціновий індикатив.
 
Споживачами «постачальника останньої надії» є шість великих водоканалів: КП “Вода Донбасу”, “Лисичанськводоканал”, “Таунсервіс”, “Аульський водовід”, “Кам’янський міськводоканал”, “Сумський міськводоканал”.
 
Ці водоканали не знайшли собі постачальника електроенергії з 01 січня 2019 року і перейшли до клієнтів «постачальника останньої надії».
 
За словами Оксани Кривенко, 24 водоканали вже отримали нові тарифи, з урахуванням нових цін на електроенергію. Тарифи ще 10 водоканалів НКРЕКП зараз розглядає.
 
Нагадаємо, відповідно до закону "Про ринок електроенергії" з 1 січня 2019 року введено нові правила роботи на роздрібному ринку е/е. 
 
Енергопостачальні компанії (обленерго) були розділені на операторів системи розподілу і постачальників універсальних послуг (ПУУ), що працюють з населенням. Все непобутові споживачі повинні були укласти нові договори на розподіл і постачання е/е. 
 

Ряд держструктур і комунальних підприємств не змогли укласти нові угоди і перейшли на поставку до «постачальника останньої надії» на умови акцептованої поставки. Послуги «постачальника останньої надії» стоять на 25-30% дорожче, ніж у ПУУ і інших постачальників.  

 
Коментарі (0)