ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняОлеському родовищу визначили долю

Олеському родовищу визначили долю

Україна і Chevron підписали угоду про розподіл продукції на видобуток вуглеводнів на Олеській ділянці. Згідно з базовим сценарієм, щорічний видобуток газу на цій ділянці буде становити 8-10 млрд куб. м.

Україна, компанія «Шеврон Україна Б.В.» і ТОВ «Надра Олеська» підписали угоду про розподіл продукції на видобуток вуглеводнів на Олеській ділянці (Львівська та Івано-Франківська обл.). Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, - інформує «Інтерфакс-Україна».

Угоду було підписано сьогодні в Києві в ході засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів у присутності Президента Віктора Януковича.

Від України документ підписав Едуард Ставицький, від компанії «Шеврон Україна Б.В.» - гендиректор Chevron Europe Дерек Дюпрі Магнесс, від «Надра Олеська» - голова правління НАК «Надра України» Віктор Пономаренко.

Підписання угоди дозволить розпочати роботи з пошуку та видобутку сланцевого газу на Олеській площі, прогнозні ресурси якої становлять 2,98 трлн куб. м газу. Згідно з базовим сценарієм, щорічний видобуток газу на цій ділянці буде становити 8-10 млрд куб. м.

У відповідності з цією угодою, на початковому пошуковому періоді компанія «Шеврон» інвестує 350 млн дол. в розвідку сланцевого газу у Львівській та Івано-Франківській областях. При цьому загальні інвестиції у видобуток газу можуть перевищити 10 млрд дол.

Нагадаємо, в лютому 2012 року Україна оголосила конкурси на укладення угод про розподіл продукції щодо Юзівської (Донецька і Харківська області) та Олеській (Львівська та Івано-Франківська області) площах із запасами сланцевого газу. У травні 2012 року переможцями конкурсів стали компанії Сhevron (Олеська ділянка) і Shell (Юзівська ділянка). Угоду з Shell було підписано 24 січня на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

 
Коментарі (0)