ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГОтримати субсидію можна буде без зазначення доходу

Отримати субсидію можна буде без зазначення доходу

Мінсоцполітки пропонує не вказувати громадянами розмір доходу при заповненні декларації на субсидію. У відомстві зазначають, що таке рішення зумовлене чисельними помилками при заповненні декларацій. Розмір доходу органи соцзахисту будуть отримувати самі

У Міністерстві соціальної політки знову заявляють про внесення змін до механізму надання субсидій на житлово-комунальні послуги. Про це заявив директор департаменту державної соціальної допомоги відомства Віталій Музиченко, передає прес-служба Міністерства.

За його словами, зміни передбачають  наступне: громадянам дозволять не вказувати розмір доходу, а лише організацію, від якої його отримують.

«Заяви і декларації, які отримують органи соцзахисту, містять велику кількість помилок і неточностей. Ми пропонуємо внести зміни і передбачити, що громадяни декларуватимуть лише вид доходу і організацію, від якої вони отримують дохід. Розмір доходу органи соцзахисту будуть отримувати самостійно. Це дасть можливість уникнути масових помилок при заповненні декларацій», - сказав чиновник.

Крім цього, українцям дозволять вказувати свої доходи не за попередній календарний рік, а за останні три місяці. Державні одноразові виплати рахуватись при цьому не будуть.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, громадянам обіцяють збільшувати суму житлових субсидій разом із ростом тарифів на ЖКП. Крім цього, у профільному Міністерстві зазначають, що за перший місяць роботи оновленого механізму надання субсидій, кількість бажаючих заявок значно зросла.

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
12 Червня 2015 p. 23:48
Думаю, що усі ці субсидійні заяви і декларації -- це не що інше як своєрідна розвідка держави по своїм громадянам. Така собі хитрість по добуванню конфіденційної інформації про кожну українську сім"ю. Адже спочатку обіцяли нарахувати субсидії з квітня, потім з травня, але вже середина червня і вже отримали платіжки за травень, і немає не те що нарахування субсидії, а навіть ознак, що подані заяви і декларації взагалі розглядались.Думаю, українці, вас і мене вкотре обманули.
Коля Пухов
13 Червня 2015 p. 00:01
Вкинувши у собесі заповнені заяву і декларацію у спеціально відведену скриньку, ви ніколи не доведете, що ви їх туди вкидали. Адже ніякої відмітки на копії заяви чи регістрації документів на субсидію не проводиться. Взагалі, заяву і декларацію від вас може заповнити і подати хто завгодно, причому вас про це не повідомивши. Аналогічно, при надсиланні поштою ви лише будете мати чек про оплату пересилки конверта до собесу , а що було у тому конверті -- це вже на розсуд отримувача листа. Тобто, тим претендентам, які подали заяви і декларації, і виявилось, що вони дійсно потребують субсидії, держава може її не надати на підставі того, що не надійшли документи на субсидію.
Гудвин Бугров
13 Червня 2015 p. 09:51
Затраты на администрирование некоторых налогов в стране, больше, чем поступления от самих налогов. Ситуация с администрирование назначения ж/к субсидий приближается к этому. К стати - ж/к субсидии не коснутся оплаты услуг "управления домами" и затрат/отчислений владельцев квартир на капремонт домов .