ГоловнаНовини ЖКГАналітика Підсумки тижня: «Доступне житло»: нереальна реальність

Підсумки тижня: «Доступне житло»: нереальна реальність

Подієва картина минулого тижня в українському ЖКГ характеризувалася насамперед виступами чиновників щодо соціальних ініціатив Президента України. Так, зокрема, від Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолія Близнюка українці дізналися пр
Отже, у понеділок, 30 квітня стало відомо, що Кабінет Міністрів збільшив на 34 млн грн статутний капітал Державного фонду сприяння молодіжному будівництву.
 
У вівторок, 1 травня, надійшла інформація, що у місті Южний Одеської області в травні починається зведення будинків за програмою «Доступне житло». Квартири в рамках програми «Доступне житло» можна буде придбати в кредит за іпотечними схемами. Причому чверть вартості буде виплачена з міського бюджету.
 
Наступного дня стало відомо, що протягом поточного року у Чернігівській області за програмами Фонду сприяннямолодіжному житловому будівництвупланується ввести в експлуатацію 160 тис кв. м житла, протягом I кварталу вже введено 25 тис кв. метрів. Усього в будівельну галузь завдяки цій програмі спрямовано 22,46 млн грн, з них: власних коштів громадян 16,11 млн грн, бюджетних коштів 6,35 млн гривень.
 
У середу, 3травня, інформаційний простір для редакції «У.К.» розпочався з новин з Мінрегіону. Так, директор Департаменту благоустрою територій і комунального обслуговування Міністерства Олександр Ігнатенко повідомив, що в Україні 92% побутових відходів доводиться відвозити на захоронення на полігони. Чиновник розповів, що в Україні щорічно утворюється близько 50 млн м. куб. побутових відходів, це понад 12 млн тонн. Практично всі ці відходи захоронюються на 6 тис. полігонах, які мають площу 9 тис. га. 
 
Про подієву картину минулого тижня читатйте у розгорнутому матеріалі.
 
Коментарі (0)