ГоловнаПублікаціїАналітика Комунальні діалоги перед виборами

Комунальні діалоги перед виборами

Комунальні байки - всі вигадані історії з життя житлово-комунальної галузі. Однак, як відомо, у кожній вигадці - лише доля вигадки. Сьогодні пропонуємо передвиборчий комунальний діалог, що можна почути у кожному дворі.

 - Доброго дня Петрівно, доброго дня Семенівно! – привітався із бабусями-сусідками, які сиділи на лавочці біля під’їзду та жваво гомоніли,  тридцятирічний приватний підприємець Костянтин  Сергієнко.

- І тобі доброго, - весело відповіли бабусі, - чому з Сашком своїм не вийшов на прогулянку, така погода осіння хороша стоїть! Вигуляв би хлопця, він би свіжим повітрям подихав!

- З Сашком погуляти ще встигнемо, а був я на зустрічі з кандидатом в депутати по нашому округу, Валентином Перспективним!

- Ніколи про нього не чули, хто це ще такий у депутати зібрався? – зацікавилися бабусі.

- Він такий само приватний підприємець, які і я, в нього своя приватна компанія – займаються розробками комп’ютерних програм та обладнання, а починав він свій шлях зі звичайного майстра з ремонту комп’ютерного обладнання. На Майдані особисто не був, але допомагав активістам чим міг – купував дрова, харчі, теплі речі. Зрозумів, що після Майдану прокурори, судді, міліція та чиновники залишились ті ж самі, ніхто не поніс покарання та ніхто не хоче реально змінювати систему – прийняв рішення балотуватися в депутати, щоб змінити систему зсередини, - такий ось кандидат.

- І що він обіцяє, твій Валентин Перспективний? – з недовірою запитала Семенівна. Що він корисного для народу зробив? Знаємо ми таких підприємців – податки не платять, зарплату дають «в конвертах», як он моїй доньці Ользі – 1200 офіційно, все інше – чорний нал. Через таких ділків нам ось із Семенівною по 1500 грн. пенсії платять – як хочеш так і виживай!

- А чому він повинен щось обіцяти?, - образився Костик.  Ви ж бо знаєте, що ніколи так багато не брешуть як під час війни, після охоти та напередодні виборів! Він сказав, що в нього є вже розроблені законопроекти про спрощення податків, про спрощення ведення бізнесу – все це дасть в перспективі економічний розвиток, відтак буде можливість підвищити зарплати та пенсії. Без малого та середнього бізнесу держава приречена – сказав він. Тому всім потрібно брати відповідальність за свою долю на себе, не надіятися на державу – принцип ОСББ – коли кожний власник самостійно дбає про своє майно – повинен стати приципом всієї держави.

-Ні, Костику, це не не наш кандидат, за нього голосувати ми не будемо, він за бізнес – а значить він точно «олігарх», накраде собі за 4 роки, побудує віллу на Канарах – і все його депутатство! Ось ми вчора із Семенівною були на зустрічі з кандидатом – так ото справді хороша людина – і пакети з продуктами нам, пенсіонерам, повручав, і концерт нам влаштував – так гарно дітки співали та танцювали, і ремонт даху обіцяв зробити – стеля вже 4 роки тече, ну ти ж знаєш, Костику, куди я тільки не писала, і журналістів запрошувала – все марне. А цей зробить – вже зранку сьогодні приходили робітники, сказали що від кандидата Бувалого – обміряли стелю, сказали що на тій неділі будуть починати ремонт робити!

- Це, що знову Микола Бувалий, який вже двічі був депутатом у Раді, балотується по нашому округу? Він що, по-Вашому «добродетель» та хороша людина? – саркастично запитався Костик.

- А що в ньому поганого? Ми його з Семенівною пам’ятаємо ще з горкому партії, до нього завжди можна було прийти зі своїми проблемами, він їх вирішував – одного разу по телефону змусив начальника нашого ЖЕКу звільнити двірника за те, що не вимила у нашому під’їзді.

- А що в ньому хорошого? Проблеми не телефоном потрібно вирішувать, а законом. Що може бути хорошо в людині, яка за комуністів була комуністом, за Ющенка була депутатом від партії «Наша Україна», а потім вже за Януковича стала депутатом від «Регіонів? Що може бути хорошого в людині, яка нічого не зробила для того, щоб Ви не отримували 1500 грн пенсії, а отримували достойні гроші? Що може бути хорошо в людині, син якої два роки тому збив п’яний вчительку зі школи мого Сашка і не сів за це в тюрму, бо батько – депутат його «відмазав». Ви хоч зацікавлись у нього з Семенівною, на скількох засіданнях Верховної Ради він був, скільки законопроектів ним було подано, скільки реально прийнято та покращило життя простих громадян?

- Ти, Костику, на людину не наговорюй, всяке в житті буває, ти ще молодий, тому не розумієш як воно ото з дітьми складно. А з приводу законів  навіщо нам таке в нього запитувати, якщо й так знаємо, що він слів на вітер не кидає. Головне – обіцяв зробити дах в під’їзді – вже почали робити. Обіцяв іще дитячий майданчик зробити та ремонт у квартирах всіх пенсіонерів – безкоштовно. А закони у нас все одно не виконуються. Тай взагалі багато народу його підтримує – в наш районий ДК чоловік із п’ятсот прийшло, ніде було сісти, а твого Валентина Перспективного скільки людей прийшло послухать?

- Було всього 24 людини, в основному молодь – знітився Костик.

- Тим більше, не будемо за нього голсувать – бо твій бізнесмен з Майдану Валентин Перспективний – безперспективний…

Іван Слюсаренко-Засувкін 

 
Коментарі (0)