ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГПольща підтримує транзитні абміції України

Польща підтримує транзитні абміції України

Президент Польщі вважає, що модернізація логістичної інфраструктури та покращення якості доріг сприятиме розвитку торгівлі

Президент Польщі вважає, що модернізація логістичної інфраструктури та покращення якості доріг сприятиме розвитку торгівлі.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда заявляє, що його країна підтримує амбіції України як транзитної держави на сході Європи.

Про це він сказав в ході виступу в Одесі на українсько-польському економічному форумі за участю президента України Володимира Зеленського.

"Ми будемо підтримувати українські амбіції в розвитку України як логістичної транзитної країни в Східній Європі", - зазначив Дуда.

На його переконання, модернізація логістичної інфраструктури та поліпшення якості доріг сприятиме розвитку торгівлі.

"Я хочу підкреслити, що Польща є і залишається адвокатом справ у цій частині Європи. Ми підтримуємо багатосторонню інтеграцію, і найкращим прикладом цього є наша ініціатива трьох морів (Балтійського, Адріатичного, Чорного морів - УНІАН). Хоча на цьому етапі в цьому форматі можуть брати участь лише країни-члени ЄС, однак мета цієї ініціативи виходить далеко за межі цього регіону, і я розраховую на те, що Україна також може скористатися тими можливостями, які відкриває ініціатива трьох морів", - сказав президент Польщі.

Ініціатива "Тримор'я" - неформальне об'єднання 12 держав ЄС, розташованих між Балтійським, Адріатичним і Чорним морями: Австрії, Болгарії, Хорватії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Румунії, Словаччини, Словенії та Угорщини.

 

 
Коментарі (0)