ГоловнаНовини ЖКГЖитлоПонад 700 сімей отримають пільгові кредити на житло для ВПО

Понад 700 сімей отримають пільгові кредити на житло для ВПО

У межах проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» 700 сімей отримають пільгові кредити на житло.
У межах проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб» 700 сімей отримають пільгові кредити на житло.
 
Наразі 206 сімей вже оформили пільгові кредити на житло, у процесі опрацювання — 103 заяви кандидатів-переможців. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.
 
«Через збройну агресію Російської Федерації тисячі людей були вимушені покинути свої домівки і розпочинати життя спочатку в інших містах нашої держави. За пів року, від старту проєкту, до нас надійшло понад 25 тисяч заяв на участь. З них відібрано 700 кандидатів, які протягом двох років отримають пільгові житлові кредити. Водночас 206 родин вже оформили пільгові кредити на житло у межах цього проєкту», — зазначила Наталія Козловська.
 
Зазначимо, проєкт реалізується у межах Угоди про фінансове співробітництво між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина. Було проведено 4 відбори, в результаті яких відібрано 700 переможців з-поміж кандидатів, що отримали право оформити кредит на житло під три відсотки річних. До кінця поточного року планується проведення ще одного такого відбору.
 

Для забезпечення контролю і прозорості процедура відбору здійснювалась за участю представників Мінреінтеграції, Імплементаційного консультанта і Держмолодьжитла. Процес відбору транслювався онлайн. 

 
Коментарі (0)