ГоловнаКоментаріТранспортРинок пасажирських перевезень наближається до «хаосу»

Ринок пасажирських перевезень наближається до «хаосу»

Відміна державного і муніципального регулювання тарифів на проїзд, введення вільного ціноутворення може принести хаос на ринок пасажирських перевезень.

Введення вільного ціноутворення в сегменті міських перевезень може призвести до хаосу на ринку пасажирських перевезень. Таку думку висловив радник Міністра інфраструктури Олександр Кава, передає «Голос столиці».

«Міські перевезення у всіх європейських країнах регулюються органами місцевого самоврядування. А вводити в цьому сегменті вільне ціноутворення – це перший крок до хаосу на ринку пасажирських перевезень. Тобто я повністю підтримую ініціативу керівництва міста, і вважаю, що ця норма повинна повернутися до постанови Кабміну», – сказав пан Кава.
 
Радник Міністра вважає, що мери та міські ради всіх населених пунктів, які піклуються про своїх громадян, підтримають цю ініціативу, оскільки таке рішення йде в розріз з європейським досвідом і тими підходами, які можуть забезпечити якісні послуги міських перевезень.
 
«Ті приватні перевізники, які возять пільгові категорії пасажирів і отримують компенсацію, мають працювати обов'язково за регульованим тарифом. Ті ж перевізники, які не працюють на конкурентному ринку, можуть встановлювати вільні тарифи. При якісних послугах муніципального транспорту вони просто не зможуть істотно відхилятися від тієї ціни, яку пропонують муніципальні автобуси, тролейбуси і трамваї, адже пасажири будуть віддавати перевагу комунальному транспорту», – додав Олександр Кава.
 
Зазначимо, Кабінет Міністрів ухвалив відмінити державне і муніципальне регулювання тарифів на пасажирські перевезення на користь вільного ціноутворення.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Антимонопольний комітет роз’яснив Мінінфраструктури, як уникнути необгрунтованих тарифів на пасажирські перевезення в автобусах. У відомстві також зазначили, що перевізники часто «махлюють», занижуючи реальний обсяг перевезень пасажирів.
 
Коментарі (0)