ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійСемерак: найбільше довкіллю в Україні шкодять ГМК та теплостанції

Семерак: найбільше довкіллю в Україні шкодять ГМК та теплостанції

Теплоелектростанції входять до найбільших забруднювачів навколишнього середовища. Посперечатися з ними за першість можкть лише підприємства гірничо-металургійного комплексу

Найбільшу шкоду навколишньому середовищу в Україні завдають підприємства гірничо-металургійного комплексу та теплоелектростанції.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

«У нас є топ-100 і топ-10 підприємств-найбільших забруднювачів. Вони здебільшого локалізовані у певних регіонах. Це не лише південь України. Такі підприємства є і на Івано-Франківщині, і у Львівській області, і під Києвом - неподалік тих елітних дач, де живе багато заможних киян», - зазначив міністр.

З його слів також стало відомо, що деякі великі підприємства вже готові працювати за новими правилами у частині технічної модернізації виробництв та встановлення обладнання, яке б зменшувало кількість шкідливих викидів в атмосферу та їх негативний вплив на довкілля.

«Вже є перші ознаки, що український бізнес готовий нас почути. Перші компанії почали це робити. Насправді, від цих викидів страждає не лише Україна, а й інші країни. Хмарам диму не потрібні паспорт і віза – на кордоні їх ніхто не перевіряє», - додав Семерак.

За його словами Україна поступово все ж змінює підходи до питань охорони навколишнього середовища. поступово все ж змінює підходи до питань охорони навколишнього середовища.

 

 
Коментарі (0)