ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняСланцевий газ принесе Україні часткову енергонезалежність

Сланцевий газ принесе Україні часткову енергонезалежність

Навіть якщо Україна налагодить видобуток сланцевого газу, він не зможе забезпечити державі повної енергетичної незалежності.

Сланцевий газ не може забезпечити Україні повної енергетичної незалежності. Про це заявив координатор інтернет-платформи Київського інституту нетрадиційного газу Роман Ніцович, - інформує «Голос.UA».

За його словами, ціна сланцевого газу українського видобутку поки не зрозуміла і може бути досить високою.

«Називаються різні цифри - від 100 до 400 доларів за тисячу кубометрів. Але неясно, які моделі використовувалися для таких підрахунків», - сказав він.

При цьому фахівець зазначив, що кінцева вартість тисячі кубометрів сланцевого газу буде залежати від результатів буріння.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україні не варто розраховувати на дешевий сланцевий газ, адже за найоптимістичнішими розкладами його собівартість складе 250 дол. Зокрема, такої думки дотримується незалежний експерт у сфері енергетики Валентин Землянський.

«Якщо ми говоримо про газ внутрішнього видобутку, то ціна на нього ніяк не може становити 120 дол. Прогнозна ціна навіть на сланцевий газ становить - 180 - 250 дол. Це собівартість - без урахування податків, транспортування та інших витрат. Тому найоптимістичніший мінімум вартості газу - 250 дол.», - підкреслив експерт.

 
Коментарі (0)