ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняСпівробітники Донецького водоканалу штрафуватимуть за порушення

Співробітники Донецького водоканалу штрафуватимуть за порушення

Штрафні санкції за порушення правил благоустрою виносяться адміністративною комісією згідно ст. 152 Кодексу адміністративних правопорушень: від 340 до 1360 гривень для фізичних осіб та від 850 до 1700 гривень для підприємств та організацій.

Співробітники Донецькміськводоканалу тепер мають право складати протокол про адміністративні правопорушення, якщо такі будуть виявлені в ході перевірки. Таке рішення прийняла Донецька міська рада.
 
Згідно з постановою Донецької міської ради № 20 від 18 січня 2012 співробітники КП «Донецькміськводоканал», а також інших структур житлово-комунального господарства, тепер мають право складати протокол про адміністративні порушення з подальшим розглядом їх на адміністративній комісії при районному та міському виконкомах. Раніше такі повноваження мали тільки працівники міліції, виконкомів і санепідемконтролю.
 
Тепер якщо контролер служби «Водозбут» виявить несанкціоноване підключення до комунальних мереж, розкритий або несправний колодязь, що знаходиться у відомстві підприємства, несанкціоноване розриття та інші порушення правил благоустрою, він має право скласти відповідний протокол. Навіть якщо порушник відмовиться підписувати цей документ, досить засвідчити факт порушення, щоб протокол мав юридичну силу.
 
Штрафні санкції за порушення правил благоустрою виносяться адміністративною комісією згідно ст. 152 Кодексу адміністративних правопорушень: від 340 до 1360 гривень для фізичних осіб та від 850 до 1700 гривень для підприємств та організацій. Якщо протягом 15 днів штраф не буде сплачений, його розмір подвоюється.
 
«До прийняття цієї постанови співробітники водоканалу, зокрема контролери, комісія з виявлення несанкціонованих підключень, були фактично безправні, навіть коли факт порушення був на обличчя. Їх могли просто не впустити, заявити згодом, що ніяких порушень - «лівих підключень» або розриттів - не було. Тепер такий номер не пройде. Порушники будуть нести відповідальність перед містом за свої дії», - заявив директор КП «Донецькміськводоканал» Юрій Перебийніс.

Рішення Донецької міської ради вже вступило в силу і діє з 18 січня 2012 року.

Джерело - Комунальний портал

 
Коментарі (0)