ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГСубсидії на «комуналку» отримує кожен третій українець

Субсидії на «комуналку» отримує кожен третій українець

В Уряді підрахували, що субсидії на «комуналку» отримує кожен третій громадянин України. Так, деякі сім'ї сплачують в поточному році за комунальні послуги навіть менше, ніж торік.

В Україні практично кожен третій громадянин отримує пряму фінансову допомогу від держави на оплату ЖКП. Про це повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у «10 хвилинах».

«Усі страхи, які були ще півроку тому з приводу того, що субсидію неможливо оформити або що цей механізм не буде працювати, виявилися політичною брехнею. Практично кожен третій громадянин країни отримує пряму фінансову допомогу від держави», - підкреслив Прем’єр.

Також, Арсеній Яценюк розповів, що наразі субсидіями забезпечено 5,4 млн українських сімей і закликав громадян оформлювати субсидії.

«Мало хто вірив у те, що держава буде реально допомагати кожному, хто потребує цієї допомоги. Але правда наступна: 5,4 мільйона українських сімей не просто звернулися за субсидіями, а отримують ці субсидії. І кожен з вас це знає. Якщо ви самі не отримали субсидію, то ваші знайомі, близькі і друзі її отримують. Запитайте у них, чи реальний механізм, який запропонувала держава по допомозі по зменшенню вартості житлово-комунальних послуг. Так, реальний»,- сказав він.

Глава Уряду зазначив, що деякі сім'ї сплачують в поточному році за комунальні послуги навіть менше, ніж торік.

Окрім того, пан Яценюк нагадав, що домогосподарства, які використовують природний газ для опалення оселі, можуть протягом 6 місяців використати 1200 куб. м газу за пільговою вартістю, за тим графіком, який їх влаштовує.

«Наприклад, грудень був теплий. Це означає, що споживання газу було менше. І якщо ви зекономили газ в грудні, то той обсяг зекономленого газу ви можете легко використати в січні. Або навіть у тому випадку, якщо ви в січні використаєте більше, ніж зекономили в грудні, то ви можете частину газу з наступних місяців також використати в найбільш холодний місяць», - наголосив Прем’єр.

За його словами, на шість місяців у громадян є обсяг газу за пільговою ціною, яка складає 3600 грн.

Нагадаємо, Кабмін закликає українців скористатися механізмом перерахунку плати за опалення в разі некоректного надання послуги. За словами чиновника, в разі, якщо в оселі 12 градусів Цельсія, то сплачувати по цьому рахунку взагалі не потрібно.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Січня 2016 p. 19:53
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого держава спочатку примусово позбавила робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто, спочатку держава забрала у людини заробіток, а потім штучно приписує цій людині уявний дохід, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшує субсидію.