ГоловнаВибір редакціїТеплоенергетикаТеплопостачання переходить на «газову дієту»

Теплопостачання переходить на «газову дієту»

Житлові будинки обмежать у газі. Урядовці стверджують, що це дозволить забезпечити комфортну температуру в помешканнях та безперебійне постачання тепла.

Технологічний мінімум споживання газу для об’єктів у сфері теплопостачання необхідний для належного газопостачання котелень, що дозволить забезпечити безперебійну подачу  гарячої воды та тепла споживачам. Про це в ефірі Національного радіо розповіла начальник управління комунальної теплоенергетики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Олена Малежик, як повідомили «Україні Комунальній» у прес-службі відомства.

За її словами, технологічний мінімум споживання природного газу, це той рівень палива, який дозволить об’єктам теплопостачання забезпечити в житлових будинках і закладах соціальної сфери комфортну температуру повітря і гарячої води.

Нагадаємо, методикою передбачено порядок визначення технологічного мінімуму споживання природного газу, необхідного для виробництва теплової енергії для опалення та гарячого водопостачання, з урахуванням певних умов підтримання нормативної температури у приміщеннях споживачів (у закладах охорони здоров’я і дошкільних навчальних закладах +20°C; у загальноосвітніх закладах і житлових будинках +18°C) і температури гарячої води від + 40 до + 44 °C.
 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, минулого тижня уряд схвалив постанову, якою затвердив Методику визначення технологічного мінімуму споживання природного газу для об’єктів у сфері теплопостачання.
 
«Суб’єкти господарювання у сфері теплопостачання щороку мають визначати технологічний мінімум споживання природного газу та подавати відомості щодо встановлених величин місцевим держадміністраціям та НАК «Нафтогаз України», - сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук.
 
Коментарі (0)