ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійУ Києві заборонять кондиціонери на історичних будівлях

У Києві заборонять кондиціонери на історичних будівлях

Влада Києва збирається заборонити змінювати форму вікон або балконів, а також встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будинків

 

Влада Києва збирається заборонити змінювати форму вікон або балконів, а також встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будинків.

Про це розповів один з авторів відповідної ініціативи, заступник столичного мера Володимир Прокопів, передає пресслужба КМДА.

За його словами, у центрі міста багато будинків понівечені прибудовами, балконами та кондиціонерами, внаслідок чого вони втратили свій естетичний вигляд. Також у Київській міській держадміністрації збираються заборонити утеплення фасадів та скління балконів або лоджій. "Крім того, неможливе розширення наявних віконних та балконних отворів, зміна форм і кольорів віконних рам та балконних дверей", - додав чиновник.

Власники квартир, які спорудили надбудови, повинні будуть їх прибрати протягом року. Якщо демонтаж не буде здійснено у зазначений термін, тоді виконавчі служби випишуть штраф, а комунальники "Київблагоустрою" повернуть будівлі його історичний вигляд.

Прокопів розповів, що над цим проєктом рішення працювали урбаністи, представники громадських організацій, а ця ініціатива стане "першим кроком у приведенні історичного центру та історичних будівель у відповідний вигляд". Низка профільних комісій у Київраді вже підтримали документ, тепер його мають розглянути депутати на одному з наступних засідань.

 

 

 
Коментарі (0)