ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУ Кіровограді вводять єдину комунальну платіжку

У Кіровограді вводять єдину комунальну платіжку

Даний розрахунковий рахунок з'явиться в обігу вже в лютому з розрахунками за січень.

Заступник мера Кіровограда Микола Вєщєв на прес-конференції презентував єдину комунальну платіжку.

Система єдиного платежу за комунальні послуги вже успішно практикується практично у всіх обласних центрах і великих містах країни, сьогодні черга вже дійшла і до Кіровограда. Тепер городянам не потрібні будуть абонентські книжки - всі платежі будуть враховані в одному розрахунковому повідомленні.

На даний момент в цьому документі поки чотири пункти - водопостачання, водовідведення, опалення і квартплата. Надалі додадуться і послуги газо-і електропостачання, інтернет, телефон, кабельне та супутникове телебачення, а також вивезення сміття (для приватного сектора).

Цей рахунок дозволить абонентам в одному місці однією операцією сплатити рахунки за послуги, при цьому одержуючи окремі чеки за кожну з них. Поки розраховуватися за такою платіжкою можна у відділеннях Укрпошти, «Ощадбанку» і банку «Південний». Надалі цей список збільшиться.

Перевагою такого виду платежів є те, що для оплати послуг достатньо назвати свою адресу та прізвище.

Крім того, на бланках рахунку буде інформація не тільки про тарифи, а й контактні телефони, за якими можна телефонувати та повідомляти показання лічильника, якщо такі є, щоб в розрахунковому рахунку все прорахували відразу. Варто відзначити, що банку за послугу погашення рахунків додатково платити не доведеться.

Микола Вєщєв також упевнений в тому, що завдяки цій програмі йде пряме відстеження фінансової діяльності ЖЕКів та КРЕПов, що дозволить отримані кошти направляти за призначенням, не «втрачаючи їх по кишенях».

Даний розрахунковий рахунок з'явиться в обігу вже в лютому з розрахунками за січень. Але він не є примусовою формою. Бажаючі можуть і далі користуватися звичними абонентськими книжками.

Джерело – Новини Кіровограду

 
Коментарі (0)