ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВУ Львові побудують сміттєпереробний комплекс за європейським зразком

У Львові побудують сміттєпереробний комплекс за європейським зразком

Завод працюватиме за технологією механіко-біологічної переробки

Вже за два роки у Львові планують запустити в роботу завод із переробки відходів. Це буде перший в Україні сміттєпереробний комплекс потужністю 240 тисяч тонн на рік побудований за європейським зразком.

Завод працюватиме за технологією механіко-біологічної переробки. На механічному етапі за допомогою спеціального автоматизованого обладнання та частково вручну відсортовуватиметься скло, метали, полімери, макулатура, тетрапак.

Потім вторинну сировину відправлятимуть на переробні підприємства. Разом з тим органічні відходи компостуватимуть.

Такий сміттєпереробний комплекс відповідає вимогам Національної стратегії поводження з відходами до 2030 року, яка ґрунтується на найкращих технологіях, які діють у Європі та визнані Європою ефективними у вирішенні проблеми переробки відходів.

Крім того, на львівському заводі буде передбачене виробництво альтернативного палива - RDF-палива з висушених та подрібнених відходів, на які немає попиту як на вторсировину.

Консультувати та наглядати за будівельними, екологічними нормами та фінансовими витратами будуть європейські фахівці від ЄБРР та Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля, які фінансують проект.

Новий завод буде працювати у дві зміни. Проект передбачає можливість модернізації у випадку збільшення навантаження, або введення на заводі додаткової третьої зміни. Окрім будівництва заводу, у Львові також планують запровадити нову систему роздільного збору відходів.

 

 
Коментарі (0)