ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУ «Нафтогазі» знайшли спосіб погашення газових боргів

У «Нафтогазі» знайшли спосіб погашення газових боргів

«Нафтогаз» збирається гасити борги перед «Газпромом», стягуючи належне з підприємств теплокомунэненрго. Борг ТКЕ перед НАК становить понад 17 млрд грн.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» збирається погасити борг перед російським газовим монополістом «Газпром» за спожитий у серпні газ в обсязі 882 млн дол. за рахунок стягнення заборгованості з підприємств теплокомуненерго. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, пише УНІАН.

«Ви знаєте, що ми зараз наполегливо працюємо з розрахунками підприємств теплокомуненерго перед НАК «Нафтогаз України». За рахунок цих коштів ми розрахуємося з нашими партнерами (компанією «Газпром»)», - сказав пан Ставицький.

Як повідомляла «Україна Комунальна», борг ТКЕ перед НАК становить 17,5 млрд грн, що є рекордною сумою з часів здобуття Україною незалежності.

Так, раніше Верховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому урядовий проект закону «Про внесення змін до ст. 22 закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» щодо реструктуризації фактичної бюджетної заборгованості шляхом видачі фінансових казначейських векселів».

Таким чином, законопроект вносить зміни до держбюджету і надає право Кабінету Міністрів реструктурувати фактичну бюджетну заборгованість з визначеним ним видатками державного бюджету, що виникла станом на 1 січня 2013 року, у встановлених для них розмірах шляхом видачі фінансових казначейських векселів терміном обігу до 5 років з дохідністю 5%.

 
Коментарі (0)