ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїні дали 150 млн євро на модернізацію ГТС

Україні дали 150 млн євро на модернізацію ГТС

ЄБРР надав 150 млн євро кредиту на модернізацію української газотранспортної системи. Перший етап реалізації проекту уже визначений.

Європейський банк розвитку та реконструкції  надав Україні кредит   на модернізацію газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» загальною сумою 150 млн євро. Відповідну угоду підписали Директор з енергетики ЄБРР Рікардо Пуліті та Міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє прес-служба «Укртраснгазу».

«Це не тільки проект модернізації газотранспортної інфраструктури, а можливість сприяти повній прозорості енергетичного сектору України вцілому», - наголосив  Рікардо Пуліті.

Він також підкреслив, що Україна є центральною транзитною системою і має шанс стати важливим енергетичним центром.

Так, на першому етапі реалізації проекту планується здійснити капітальний ремонт чотирьох дільниць лінійної частини, довжина якої складає близько 120 км та реконструювати компресорну станцію «Ромни».

Модернізація української ГТС має на меті підвищити надійність, прозорість та енергоефективність транспортних маршрутів. Це дасть можливість мінімізувати ризики поставок газу до Європи.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, польська компанія, що займається виробництвом палива з біомаси, хоче побудувати газопроводи для збільшення поставок в Україну.

 
Коментарі (0)