ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаУкраїні поки що не «світить» альтернативна енергія

Україні поки що не «світить» альтернативна енергія

Україна поки що не готова перейти на альтернативні джерела енергії, що, в свою чергу, знизило б викиди СО2, відповідно до Кліматичної угоди. У Мінекології таку ситуацію пояснили відсутністю стратегії переходу на альтернативну енергію.

В Україні поки що немає стратегії переходу на альтернативні джерела енергії. Про це заявила заступник Міністра екології Світлана Коломієць. Передає «Укрінформ».

«На даний момент в країні немає затвердженої енергетичної стратегії, яка б передбачувала, яким чином ми будемо перебудовувати,  переводити свою економіку на інші альтернативні джерела енергії, і яким чином ми будемо скорочувати викиди СО2 і відмовлятись від викопного палива», - сказала чиновниця.

За її словами, зменшення викидів СО2 вимагає Кліматична угода, схвалена у Парижі 12 грудня.

Поміж тим, пані Коломієць наголосила, що суть угоди полягає у самостійному визначенні країнами-учасницями той об'єм викидів СО2, які вони будуть скорочувати в залежності від прогнозів розвитку національних економік та національних обставин. Україна визначила свій Очікуваний національно-визначений внесок на рівні 60% від рівня викидів у 1990 році, який в Уряді назвали обгрунтованим та справедливим, з огляду на складну економічну ситуацію в країні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, пропозиція Кабміну та відповідний законопроект щодо забезпечення бюджетних організацій альтернативними видами енергії виправдана бажанням економ газу. Однак, це, в свою чергу, приведе до підвищення тарифів, а відчутного результату зниження споживання газу.

 
Коментарі (0)