ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаУкраїні «відключатимуть» електрику двічі на день

Україні «відключатимуть» електрику двічі на день

«Укренерго» запровадив графік відключень електрики. Електроенергію відключатимуть двічі на день. Це рішення погоджено з Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Від сьогодні НЕК «Укренерго» за погодженням Міненерго ввело графіки обмеження електроенергії. Причиною цього є низькі запаси вугілля на складах тепло генеруючих компаній. Про це повідомляє прес-служба НЕК «Укренерго».

Так, з 8:00 до 11:00 та з 16:00 до 22:00 будуть обмеження електрики на величину 2116 МВт.

«О 10:50 через низьку ефективність введених енергопостачальними компаніями графіків обмеження потужності споживачами областей України ДП «НЕК «Укренерго» застосувало графіки аварійних відключень в обсязі 2231 МВт та о 11:20 додатково надана команда на застосування графіків аварійних відключень в обсязі 3364 МВт – на величину дисбалансу потужності в ОЕС України», - зазначається у повідомленні.

Графіки обмежень застосовано, перш за все, для забезпечення надійної роботи енергосистеми України.

Відомство також інформує, що дисбаланс між виробництвом і споживанням електрики виник через аварійні ремонтні роботи на електростанціях генеруючих компаній та низькі запаси вугілля.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на складах українських ТЕС катастрофічно не вистачає вугілля. Якщо найближчим часом запаси палива не поповнити, то ТЕС припинять свою роботу. Це означає, що велика кількість міст залишиться без світла і тепла.

 
Коментарі (0)