ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна планує закуповувати газ в Румунії

Україна планує закуповувати газ в Румунії

Україна може почати імпортувати газ з Румунії. Якщо це трапиться, румунський газ буде спрямований на потреби промисловості - оскільки власного блакитного палива Україні вистачить для забезпечення населення

 

Україна може почати імпортувати газ з Румунії. Якщо це трапиться, румунський газ буде спрямований на потреби промисловості - оскільки власного блакитного палива Україні вистачить для забезпечення населення.

За словами голови правління "Нафтогазу" Юрія Вітренка, якого цитує прес-служба компанії, можливість імпорту газу з Румунії прораховується в даний час. А різноманітність варіантів імпорту дає компанії впевненість "що вона зможе забезпечити платоспроможний попит української промисловості".

"Населення ж забезпечено достатніми обсягами газу власного видобутку і газом, який є в сховищах", - заявив Вітренко. У той же час він повідомив, що Україна має можливість імпортувати газ з ряду країн Європи. Зокрема мова йде про Польщу, Угорщини, Словаччини.

Глава правління "Нафтогазу" переконує, що компанія здатна забезпечити газом всіх, хто потребує промислових споживачів. Однак ті повинні бути готові працювати на відповідних поточної ринкової ситуації умовах.

Вітренко, зізнався, що компанія не має можливості продавати газ комерційним промисловим підприємствам за неринковою ціною. Проте при готовності промисловості купувати паливо за ринковими цінами, "Нафтогаз" як постачальник останньої надії забезпечить всі необхідні обсяги ".

Крім того, за його словами, компанія готова поставити необхідний обсяг газу всім категоріям споживачів. Він запевняє: "Нафтогаз" зможе забезпечити паливом всіх, у кого можуть виникнути певні складнощі.

 

 

 
Коментарі (0)