ГоловнаПублікаціїБлагоустрійУкраїнські міста потребують очищення від кіосків - опитування

Українські міста потребують очищення від кіосків - опитування

Українські міста потрібно очищати від МАФів, особливо, якщо вони встановлені незаконно, адже кіоски заважають вільному проходу. Принаймні, такої думки дотримується більшість українців.

Чиновники з різних областей України звітують, що у їхніх населених пунктах йде боротьба з незаконними МАФами. Проте особливу увагу темі нелегітимно встановлених кіосків приділяють у Києві. Столичний мер Віталій Кличко неодноразово наголошував: «Київ буде містом парків і скверів, а не МАФів. Люди повинні торгувати у спеціально облаштованих місцях, на ринках, а не де кому заманеться».

Наприкінці травня у Київській міській державній адміністрації відзвітували, що з Севастопольської площі було прибрано 10 незаконних МАФів.

«Люди звертаються до мене і скаржаться, що тут неможливо пройти. Звісно, вам дуже не подобається, що вас хочуть прибрати. Тут жвавий рух, але в цьому місці торгівля заборонена. Я не знаю, яким шляхом вам вдалося поставити тут кіоск. Існують червоні лінії, де заборонено встановлювати будь-які споруди. Тут менше 3 м від дороги, тут проходить магістраль. Тому прибирайте машину і кіоск. Щоб ви тут не влаштовували, МАФ ми всеодно приберемо», - сказав Віталій Кличко підприємцям, які чинили опір демонтажу.

До речі, в «Київенерго» порахували, що втрати від незаконних підключень до електропостачання столичних МАФів складають 600 тис. КВт-годин, що в грошовому еквіваленті відповідає приблизно 1 млн грн. Окрім того, незаконне підключення кіосків до електромереж збільшує ризики виникнення пожеж та ураження людей електричним струмом через порушення техніки безпеки.

«Нелегальні підключення з боку МАФів та безоплатне споживання ними електроенергії є спільною проблемою законослухняних споживачів. Адже саме їм доводиться платити зі своєї кишені за вкрадену електроенергію. Крім того, в нинішній економічній ситуації порушення платіжної дисципліни ускладнюють забезпечення надійного та стабільного електропостачання столиці. Тому «Київенерго» закликає жителів столиці інформувати фахівців компанії про відомі їм факти незаконних підключень до електромереж», – зазначив заступник директора з технічного забезпечення продажів СВП «Київські електричні мережі» Олександр Бемм.

Читайте також: З київського метро «виселятимуть» кіоски

Примітно, за даними КМДА, зараз у столиці нараховується близько 20 тис. МАФів, які працюють з порушеннями законодавства. У свою чергу, станом на 1 червня 2015 року договірні відносини з «Київенерго» зареєстрували власники лише близько 500 МАФів.

«Україна Комунальна» вирішила поцікавитися у своїх читачів, чи вітають вони очищення міст від МАФів?

Відповідне опитування проходило на сторінках «У.К» в період з 15 по 22 червня.

За його результатами виявилось, що більшість читачів підтримують очищення міст від МАФів: 55% голосувальників вважають, що кіосків стало забагато і вони захаращують проходи, 23% респондентів також вітають відповідну ініціативу, якщо МАФи розміщені незаконно. Меншість користувачів порталу «У.К.» виступили проти очищення населених пунктів від кіосків: 12% читачів зазначили, що це не повинно позбавляти людей робочих місць, 3% голосувальників самі часто купують товари у МАФах. 7% респондентів відзначили, що їх не хвилює це питання.

 
Коментарі (0)