ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняУкраїна приєдналась до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії

Україна приєдналась до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії

Україна успішно проходить процедуру приєднання до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA).

Так, на виконання Указу Президента України від 10 травня 2016 року № 200/2016 Держенергоефективності подало заявку щодо членства України в IRENA, до якої країни-члени не висловили жодних заперечень.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

Таким  чином, заявка України щодо вступу до Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA) є погодженою країнами-членами IRENA.

«Наступний крок – прийняття розробленого Держенергоефективності законопроекту «Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії «IRENA». Зараз зазначений  законопроект проходить погодження із центральними органами виконавчої влади», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Як пояснив Сергій Савчук, приєднання до Статуту IRENA матиме низку переваг для України. По-перше, це налагодження тісної співпраці з розвиненими державами у сфері відновлюваної енергетики, залучення передового досвіду і прогресивних механізмів фінансування проектів у цій сфері.

По-друге, це можливість подавати заявки до абудабійського фонду розвитку (АDFD) на отримання дешевих кредитів на впровадження «зелених»  проектів. Наразі бюджет фонду складає 350 млн. дол. США, а кредити надаються на конкурсній основі під 1-2% терміном до 20 років.

На сьогодні  членами IRENA є 144 країни і ще 31 країна подала заявку на приєднання до організації. Бюджет IRENA на 2016-2017 роки становить 46 млн. доларів.

 

 
Коментарі (0)