ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна розраховується за російський газ «сльозами»

Україна розраховується за російський газ «сльозами»

Україна почала виплачувати борг за газ спожитий у серпні цього року, однак російська сторона стверджує, що ці виплати мізерні.

НАК «Нафтогаз України» з учорашнього дня приступила до виплати боргу в розмірі 882 млн дол. російському газовому монополістові компанії «Газпром» за спожитий у серпні 2013 року природний газ. Про це повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, - повідомляє «УНІАН».

«Все нормально... платежі пішли... вчора», - запевнив Міністр.

При цьому він не уточнив обсяг перерахованих «Газпрому» коштів.

«Це комерційна таємниця. Думаю в достатньому обсязі, щоб зняти цю ситуацію», - сказав Едуард Ставицький.

Також Міністр не уточнив кінцеву дату погашення боргу.

«Ми завжди розраховуємося зі своїми боргами», - додав Едуард Ставицький.

У теж час, офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов стверджує, що Україна направляє на адресу «Газпрому» платежі в рахунок погашення боргу за постачання газу в серпні, але це лише мала частина мільйонного боргу, - передає «Інтерфакс-Україна».

«Невеликі платежі надходять, але це поки сльози - до повної оплати боргу такими темпами далеко», - сказав він.

Сергій Купріянов розповів, що 30 жовтня «Нафтогаз» перерахував 50 млн дол., 31 жовтня - 9 млн дол., 1 листопада - 10 млн дол., 4 листопада - 6,2 млн дол. (сума ще в дорозі), також очікується отримання коштів 5 листопада.

Нагадаємо, згідно з контрактом від 19 січня 2009 року, «Нафтогаз України» зобов'язаний щомісячно направляти «Газпрому» платежі за газ не пізніше 7-го числа місяця, наступного за постачанням. У разі першого ж неплатежу контракт між компаніями передбачає перехід на авансову систему розрахунків.

 
Коментарі (0)