ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїна та Болгарія покращать залізнично-поромне сполучення

Україна та Болгарія покращать залізнично-поромне сполучення

Україна та Болгарія мають намір вдосконалити залізнично-поромні перевезення між країнами. Також планується покращення відповідних нормативно-правових баз.

Міністерство інфраструктури спільно з болгарськими  колегами працюють над розвитком залізнично-поромних перевезень між країнами. Про це йшлося в ході зустрічі заступника Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Оксани Рейтер із представниками пароплавства «Болгарський морський флот» та її торговельного представника в Україні АТ «Пласке», повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Зокрема, Україна чекає від Болгарії узгодження дати переговорів щодо перспектив розвитку залізнично-поромних перевезень між Україною та Болгарією. Планується удосконалити відповідні нормативно-правові бази.

«Тож представники болгарської сторони висловили сподівання, що впровадження у дію положень оновленої угоди сприятиме розвитку цього виду перевезень, зокрема повноцінній у часті Болгарії у проекті «Вікінг», розширенню сітки маршрутів у рамках транспортного коридору ТРАСЕКА тощо», - йдеться у повідомленні.

Також Угода між країнами передбачає максимально вигідні умови для лібералізації залізнично-поромних перевезень, передбачено також використання спрощеного порядку  призначення перевізників на лінії та транспортної накладної ЦІМ/СМГС.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на сході країни обмежено рух кількох поїздів. Це спричинено підривом залізничного мосту на перегоні Сартана-Маріуполь у Донецькій області.

 
Коментарі (0)