ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці боргують за комуналку 64 млрд грн

Українці боргують за комуналку 64 млрд грн

Борг українців за оплату комуналки на кінець липня 2021 року знизилися на 3%, у порівнянні з червнем, і нині становить 64.3 млрд грн.

 

Борг українців за оплату комуналки на кінець липня 2021 року знизилися на 3%, у порівнянні з червнем, і нині становить 64.3 млрд грн. Найбільше українці заборгували за газ і його розподіл. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Згідно з повідомленням, станом на кінець липня заборгованість населення за природний газ склала 23.7 млрд грн, за централізоване опалення та гарячу воду – 20.3 млрд грн, за управління багатоквартирними будинками – 5.5 млрд грн, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 6.5 млрд грн, за вивезення побутових відходів – 1.2 млрд грн, за постачання електроенергії – 7.1 млрд грн.

У липні населення країни сплатило за житлово-комунальні послуги 12.4 млрд грн (117.3% нарахованих за цей період сум).

За даними Єдиного реєстру боржників, в Україні кількість боржників з оплати комунальних послуг у 2020 році зросла на 50%, при цьому найбільше в судовому порядку з українців стягують заборгованість перед теплопостачальниками.

Нагадаємо, раніше в Мінрегіоні розповіли, коли в Україні почнеться опалювальний період. У прес-службі відомства зазначили, що опалювальний період починається, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8°С і нижче, а закінчується, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8°С.

 

 

 
Коментарі (0)