ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці будуть отримувати дві платіжки на електрику

Українці будуть отримувати дві платіжки на електрику

Зараз українська влада розглядає варіант розділити платежі за електрику на дві окремі категорії: одна квитанція буде приходити за поставку електроенергії, а друга за транспортування ресурсу.

Скоро українці будуть щомісяця отримувати по дві платіжки на електрику. Про це свідчать дані відповідної заяви з боку НКРЕКП.

Повідомляється, що зараз українська влада розглядає варіант розділити платежі за електрику на дві окремі категорії: одна квитанція буде приходити за поставку електроенергії, а друга за транспортування ресурсу.

Відзначимо, що раніше аналогічна ситуація сталася і з тарифом на газ, за ​​який громадяни від 1 січня 2020 року також ще платять по два платежу.

Як прокоментував ситуацію голова Національної комісії з питань державного регулювання сфери енергетики і комунальних послуг Валерій Тарасюк, такий метод давно вже використовується в відношенні промислових споживачів електроенергії.

За словами фахівця, такий поділ потрібно здійснити через те, що транспортування і поставки відносяться до абсолютно різних ринків послуг і тому на оптовому ринку електричної енергії їх надають різні компанії.

Як повідомлялося раніше, в Україні з кожним днем ​​зростає частка проблемних кредитів із простроченими платежами. Станом на 11 травня вона зросла до 23,9% в порівнянні з 22% тижнем раніше і з 19,1% на початку березня.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
26 Травня 2020 p. 21:40
Раніше усі компослуги сплачувались однією платіжкою. Потім придумали так звану "комісію" (споживач повинен внести додаткову плату за те, що оплачує компослугу(!)), і одну платіжку розділили на шість платіжок ( посортували по видам компослуг). Спочатку це шахраювання не дуже обурило споживачів - нікому тоді навіть у голову не прийшло, що тепер прийдеться вносити чималу "комісію" окремо за кожну платіжку... А потім, через деякий час, вже розділені платіжки знову поділили на дві - таким чином "комісія" збільшилася ще у 2 рази.... А тепер, виходить, ще раз буде роздвоєння платіжок, а отже , і зростання оплати "комісії".