ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнці мають право перерахувати комунальні послуги за час війни

Українці мають право перерахувати комунальні послуги за час війни

Про те, як буде нарахована оплата за комунальні за час відсутності людей у помешканні розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська
Мільйони українців зможуть тимчасово не платити за комуналку за період з початку війни. Про те, як буде нарахована оплата за комунальні за час відсутності людей у помешканні, в ефірі ICTV розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська.
 
"Сьогодні всі споживачі, якщо вони були відсутні понад 30 днів, повинні звернутися до надавачів послуг, щоб їм не проводили нарахування", - зазначила чиновниця.
 
Заявку постачальнику потрібно подавати разом із довідкою внутрішньо переміщеної особи, або, наприклад, документом, який засвідчує службу у ЗСУ.
 
Саме ці обставини можуть бути підставою для перерахунку і вам не провадитимуть нарахування.
 
Такий порядок є актуальним для тих споживачів, які не мають лічильників, і розповсюджується не на всі послуги.
 
"Це не стосується приміщень, які обладнані лічильниками, потрібно ці показання подавати, а саме повторювати ті, які були раніше. Це не поширюватиметься на послугу управління багатоквартирним будинком і не стосуватиметься послуг постачання тепла", — каже заступниця міністра.
 
Вона також розповіла, що ситуація з нарахуванням плати за комунальні послуги різниться у містах.
 
"Наприклад, вона відрізняється у Миколаєві. З постачанням холодної води там виняткова ситуація у зв’язку з руйнацією водогону. Такі ж винятки є й щодо інших міст, тож приймаються індивідуальні рішення, так було зроблено у Чернігові. Але загальна тенденція – якщо підприємства надавали комунальні послуги, то вони проводять нарахування. Споживачі з розумінням та повагою ставляться до комунальників, бо дійсно стали свідками, що у такий нелегкий час для країни ми були в переважній більшості, де активних дій не було, з газом, електрикою, водою", – каже заступниця міністра.
 

Нагадаємо, станом на кінець квітня 2022 року понад два мільйони осіб офіційно зареєструвались як внутрішньо переміщені особи з моменту запровадження воєнного стану. Саме такі дані містяться в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб. 

 
Коментарі (0)