ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкраїнці отримали нові тарифи від Укрзалізниці

Українці отримали нові тарифи від Укрзалізниці

Загалом упродовж 2012 року вартість проїзду в купе збільшиться на 14,3%. На проїзд у плацкартних вагонах, спальних вагонах (СВ), а також на приміські перевезення - ціни не підвищаться.

Нова система формування тарифів на перевезення пасажирів сьогодні вступила в силу, впродовж 2012 року  вартість проїзду в купе збільшиться на 14,3%.

Про це «У.К.»  повідомили у  прес-службі «Укрзалізниці».

Система запрацювала відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України №170 від 19 березня 2012 року. «Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні». Відтепер до вартості проїзду пасажирів у купейних вагонах поїздів внутрішнього сполучення застосовується індексація у розмірі: з 01 квітня 2012 року - 1,034, з 01 липня 2012 року - 1,069, з 01 жовтня 2012 року - 1,105.

Загалом упродовж 2012 року вартість проїзду в купе збільшиться на 14,3%. На проїзд у плацкартних вагонах, спальних вагонах (СВ), а також на приміські перевезення - ціни не підвищаться.

Також наказом Міністерства інфраструктури впроваджено гнучке тарифне регулювання в залежності від класу пасажирських вагонів та періодів перевезень, зокрема, що стосується масових перевезень пасажирів залізничним транспортом у передсвяткові та святкові дні. Вводяться коефіцієнти гнучкого регулювання по періодах року з коефіцієнтами зниження 0,7 - 0,95 та підвищення 1,01 - 1,1.

Крім цього, буде здійснюватись регулювання по днях тижня: зниження у вівторок та середу на 10% та підвищення у п'ятницю та неділю на 10%. У інші дні тариф залишається незмінним.

Наприклад, вартість проїзду швидким нічним поїздом № 64 Київ - Харків в купейному вагоні до вступу у дію наказу Міністерства інфраструктури України №170 становила 127,73 грн, після того, як наказ набрав чинності, вартість проїзду буде складати від 125,47 до 150,97 грн в залежності від періоду перевезень.

Таким чином, незначне підвищення тарифів на проїзд у купейних вагонах дасть змогу частково зменшити перехресне субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних, компенсувати витрати на утримання парку пасажирських вагонів, спрямувати частину коштів для забезпечення безпеки руху та забезпечити рівномірний розподіл пасажиропотоків за періодами року та збільшити платежі до Державного бюджету України.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)