ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоУкраїнці зможуть зареєструвати нерухомість «нашвидкуруч»

Українці зможуть зареєструвати нерухомість «нашвидкуруч»

Українцям пропонують реєструвати права на нерухомість у стислі терміни. Однак, за швидке оформлення громадянам необхідно внести окрему плату за терміновість.

Права на нерухоме майно можна буде зареєструвати у скорочені терміни. Відповідну постанову № 190 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майнота їх обтяжень у скорочені строки» прийняв Кабінет Міністрів, передає прес-служба уряду.

«У скорочені строки передбачено держреєстрацію права власності, якщо вона проводиться з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно, та держреєстрацію права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс -  за п’ять робочих днів,  держреєстрацію речових прав на нерухоме майно - за три робочі дні, надання інформації з Держреєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі – упродовж однієї години з моменту реєстрації заяви. Плата стягується подвійному розмірі адмінзбору чи плати за надання відповідної інформації, а за держреєстрацію обтяжень упродовж двох годин з моменту реєстрації заяви - у розмірі адмінзбору за державну реєстрацію обтяження», - йдеться у повідомленні.

Крім цього, зауважується, що плата за терміновість здійснюється окремо.

Однак, якщо особа відмовиться від держреєстрації (у випадках, передбачених законом) плата за послуги поверненню не підлягає. Крім цього, не повертаються і кошти у випадку відсутності інформації про зареєстровані речові права на нерухомість та їх обтяження у Державному реєстрі прав і реєстрах. Оплата може бути повернена лише в разі не надання зазначених послуг.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарі прийняли за основу законопроект, який має на меті звільнити від оподаткування нерухомості релігійних організацій, що є неприбутковими.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)