ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнцям відкрили доступ до всіх геокадастрових даних

Українцям відкрили доступ до всіх геокадастрових даних

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №2370 “Про національну інфраструктуру геопросторових даних”

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №2370 “Про національну інфраструктуру геопросторових даних”. За документ проголосували 302 депутати.

Документ передбачає встановлення правових основ діяльності зі створення функціонування та розвитку національної інфраструктури геопросторових даних. Також закон встановлює принципи створення та розвитку національної інфраструктури геопросторових даних.

Документ повинен забезпечити міжгалузеву інтеграцію геопросторових даних та даних кадастрів, а також сформувати сучасну систему забезпечення потреб суспільства у всіх видах географічної інформації.

Окрім того, законом передбачено відкриття в інтернеті геопросторових даних та метаданих, які створюються у публічному секторі та підприємствами  – монополістами.

До цього українське законодавство не передбачало державної політики щодо створення, функціонування та розвитку національної інфраструктури геопросторових даних, а також виробництва, обробки, зберігання, постачання та використання будь-яких даних, які можуть мати географічну прив’язку.

 

 
Коментарі (0)