ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнців чекає «розумне» подорожчання комуналки

Українців чекає «розумне» подорожчання комуналки

В країнах Європи при підвищенні тарифів на житлово-комунальні послуги одночасно реалізовувалися і програми з енергозбереження.

Уряд України не має наміру «сліпо» виконувати вказівки МВФ щодо підвищення тарифів на комунальні послуги для населення, щоб отримати черговий транш кредиту.

Таку заяву зробив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«Якщо піти по-дурному і виконувати сліпо, незважаючи ні на що, вказівки, можна заробити гроші, але створити проблеми для своїх людей», - заявив він.

«У моїй практиці є вже достатньо моментів, коли МВФ говорив одне, а сталося (погіршення ситуації) трохи пізніше. Я пам'ятаю кризу 1998 року, пам'ятаю, які були поради і до чого все це призвело - ми залишилися з валютними резервами «нуль», - пояснив він.

«Тому ідеям МВФ в макроекономічному плані, безумовно, так, але ми живемо не в макроекономічному просторі, а з конкретними людьми. І коли нам кажуть: підніміть ціни на 32,5% на комунальні послуги для всього населення, то мені здається, що це погана ідея. Якщо робити по-розумному таку реформу, то люди не відчують», - підкреслив віце-прем'єр.

Він нагадав, що в країнах Європи при підвищенні тарифів на житлово-комунальні послуги одночасно реалізовувалися і програми з енергозбереження.

«Ситуація у всій Європі, яка була за рахунок програм, за рахунок енергозбереження в першу чергу: ціни піднімалися на комунальні послуги, а люди платили ті ж гроші, які вони практично платили до цього. Ось це розумна реформа», - зазначив пан Тігіпко.

Джерело - 5 канал

 
Коментарі (1)
Владимир1
06 Травня 2012 p. 13:43
Не ощутить разницы в тарифе может только тот,кто вообще не платит по счетам.Но главное,что одностороннее повышение тарифов,без параллельного повышения зарплат,это утопия.И если в пример приводится Европа,логично сопоставить уровень жизни,доходов и размер коммуналки (200-250 евро/мес.при 2500 евро средней зарплаты).Почти десятина христова.А у нас?Одни экономические обоснования и бесконечный рост тарифов,при том,что уровень услуг остается прежним во всех смыслах.Мягко говоря.Вот и сравните нас с европейцами в этом плане...