ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укразалізниці» загрожує дефолт

«Укразалізниці» загрожує дефолт

У Кабінеті міністрів України передбачили можливій кризі для залізничного сектора держави, який безпосередньо торкнеться найбільшої компанії перевізника країни - «Укразалізниці»

У Кабінеті міністрів України передбачили можливій кризі для залізничного сектора держави, який безпосередньо торкнеться найбільшої компанії перевізника країни - «Укразалізниці». Про це повідомляє прес-служба уряду.

Відзначимо, що раніше в Міністерстві інфраструктури України також побоювалися технічного дефолту компанії, яка за підсумками першого кварталу 2020 року зазнала збитків у розмірі семи млрд доларів.

Як вказали в Кабміні, однією з головних причин можливої ​​кризи стане недоотримання доходів від вантажних перевезень, що обумовлено зниженням попиту і пандемією коронавируса.

Говориться про неможливість проведення модернізації компанії, оскільки швидше за все «Укразалізниця» зіткнеться з дефіцитом інвестицій в умовах нестачі ліквідності.

Також однією з провідних причин дефолту вказується сильне фінансове тиск на компанію, яка існує через сильно високих кредитних зобов'язань, які взяв на себе концерн.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний валютний фонд не допустить стану дефолту в економіці України.

Ряд країн Європи зараз знаходиться ще в більш критичному положенні, ніж Україна, яка все ще може змінити свою ситуацію, в разі великих інвестицій з боку іноземних вкладників.

 

 

 
Коментарі (0)