ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укргазвидобування» розірве договір з «Карпатигаз» через Стокгольмський арбітраж

«Укргазвидобування» розірве договір з «Карпатигаз» через Стокгольмський арбітраж

ПАТ «Укргазвидобування» 15 липня звернулося до Стокгольмського арбітражу з позовом про розірвання договору про спільну діяльність (СД) від 2002 року між ТОВ «Карпатигаз» і Misen Enterprises AB, а також про стягнення збитків.

Компанія «Укргазвидобування» ініціювала арбітражний розгляд справи щодо розірвання договору про спільну діяльність №3 від 10.06.2002 р. між ТОВ «Карпатигаз» і компанією «Місен Ентерпрайзіс АБ» (Misen Enterprises AB), а також стягнення збитків, йдеться у повідомленні «Інтерфакс-України».

«Ми звернулися до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з проханням про ініціювання арбітражного розгляду справи щодо розірвання договору про спільну діяльність лише після проведення досудових переговорів та консультацій із ТОВ "Карпатигаз" і компанією Misen Enterprises, що відбувалися відповідно до вимог вищезгаданого договору. Оскільки під час переговорів сторони не змогли досягти консенсусу з усіх спірних питань і переговори не привели до врегулювання спору, 15 липня 2016 року товариство звернулося до Стокгольмського арбітражу», - прокоментувала директор із правових питань «Укргазвидобування» Олена Кобець.

Варто нагадати, що восени 2015 року «Укргазвидобування» заявило, що «Карпатигаз» і його акціонер Misen Energy АВ (Швеція) відмовляються виконувати зобов'язання у рамках договору про СД.

За даними «Укргазвидобування», Misen за період дії СД внесла в нього лише 3,68 млн. доларів інвестицій, при цьому капіталізація «Карпатигазу» за період СД становила 1,5 млрд. грн. (за рахунок видобутку понад 700 млн. кубометрів щорічно зі 110 свердловин «Укргазвидобування»).

Станом на 2015 рік СД ПАТ «Укргазвидобування» і ТОВ «Карпатигаз» зазнали збитків у розмірі 87,317 млн. грн.

 

 
Коментарі (0)