ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укртрансгаз» порівняв норвезький і російський газ

«Укртрансгаз» порівняв норвезький і російський газ

В «Укртрансгазі» порівняли норвезький газ з російським і зробили висновки, що паливо з північної країни набагато якісніше. При згорянні одного куб. м норвезького газу виділяється більше ккал.

Норвезький газ, який почав надходити в Україну з 1 жовтня, набагато якісніше російського. Про це заявив керівник прес-служби українського оператора газотранспортної системи компанії «Укртрансгаз» Максим Белявський, передає «РБК Україна».

За його словами, згідно з німецьким метрологічним стандартом G260, газ, видобутий в Північному морі, має калорійність порядку 8650 ккал/куб. м, а блакитне паливо російського походження - 7929 ккал/куб. м.
 
«Це означає, що при згорянні одного кубічного метра норвезького газу виділяється на 721 ккал більше, ніж при згорянні такого ж обсягу російського палива», - повідомив пан Белявський.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», НАК «Нафтогаз України» підписав контракт про постачання природного газу з норвезькою компанією «Статоіл». Поставки здійснюють через Словаччину. Їх почали ще першого жовтня.
 
Коментарі (0)