ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укртрансгаз» запропонував свій варіант перерахунку газу в кіловати

«Укртрансгаз» запропонував свій варіант перерахунку газу в кіловати

Коефіцієнт перерахунку обсягів газу в підземних газових сховищах (ПСГ) в розмірі 10,595 кВт-год / куб. м

Коефіцієнт перерахунку обсягів газу в підземних газових сховищах (ПСГ) в розмірі 10,595 кВт-год / куб. м, підтриманий підкомітетом Верховної Ради з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання, є результатом компромісу між оператором підземних сховищ газу і замовниками послуг зберігання газу і максимально враховує інтереси всіх сторін.

Про це в.о. глави "Укртрансгазу" Сергій Перелому повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook після засідання профільного підкомітету.

"10,595 кВт-год/куб.м. Саме такий коефіцієнт повинен використовуватися для перерахунків обсягів газу, що зберігається в українських сховищах газу, а також обсягів послуг із зберігання (закачування, відбору) газу. Воно (рішення про розмір коефіцієнта) не ідеально, як і наше життя, але максимально враховує інтереси всіх сторін ", - написав Перелома.

При цьому він висловив надію, що після остаточного прийняття законопроекту №2553, що передбачає перехід на енергетичні одиниці і запланованого до прийняття у другому читанні найближчим часом, вже з 1 травня 2021 році облік газу буде вестися в енергетичних одиницях, як на газовому ринку Європи.

Раніше Перелому відзначав, що закладений в зазначеному законопроекті коефіцієнт для перекладу зберігається в ПСГ ресурсу в розмірі 10,35 кВт-ч / куб. м, не є релевантним і повинен бути переглянутий у бік збільшення.

Нагадаємо, Верховна Рада в червні прийняла в першому читанні законопроект про перехід до обліку газу в одиницях енергії (№2553). Документ, зокрема, пропонує надати Кабінету міністрів право приймати рішення про перехід на розрахунки і балансування на ринку під час транспортування, зберігання, розподілу, видобутку, купівлі-продажу, поставки та споживання, здійснення митного контролю та оформлення природного газу в енергетичних одиницях.

 
Коментарі (0)