ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд за рік має намір забезпечити газовими лічильниками мільйон домогосподарств

Уряд за рік має намір забезпечити газовими лічильниками мільйон домогосподарств

Кабмін скоригував свої плани щодо установки газових лічильників для населення. Якщо раніше планувалося забезпечити всі домогосподарства до 1 липня 2016, то тепер в уряді сподіваються на мільйон домогосподарств протягом року.

Кабінет міністрів України має намір за рік встановити 1 млн газових лічильників в домогосподарствах, повідомив на брифінгу в уряді прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Є доручення уряду про встановлення 1 мільйон лічильників. Це реально, і ми будемо запускати цю роботу. Думаю, за рік ми зможемо встановити", - сказав глава уряду.

Гройсман підкреслив, що встановлення лічильників дозволить не тільки ефективно використовувати газ як ресурс, а й розраховувати норми споживання і розміри субсидій.

Раніше глава Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), Дмитро Вовк заявляв, що всі житлові будинки в Україні повинні бути оснащені лічильниками газу до 1 липня поточного року.

Нагадаємо, в травні 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Національній комісії з регулювання електроенергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) штрафувати і позбавляти ліцензій обласні газорозподільні компанії за порушення вимоги про безкоштовне забезпечення громадян України газовими лічильниками.

В кінці грудня 2015 року глава НКРЕКУ Дмитро Вовк заявив, що незадоволений темпами установки газових лічильників в Україні обласними газорозподільними компаніями. При цьому він нагадав, що всі домогосподарства - споживачі газу повинні бути оснащені газовими лічильниками до 1 липня 2016 року.

 

 
Коментарі (2)
Наталія
29 Квітня 2016 p. 10:20
Ситуация в Киеве в том, что Киевгаз не будет ставить счетчики В КВАРТИРЫ, т.е. населению. У них идея ставить счетчики НА ДОМА. Это означает, что жители многоквартирных домов будут платить еще больше. Особенно маленькие семьи, семьи где нет детей и стариков, кто целый день на работе, практически не готовит на газ плите. Жителям придется платить за тех, кто ранней весной и осенью греется газом; за больше семьи, кто целый день что-то шкварит-жарит. Такое "братство" выльется жителям в копеечку. Кроме того, Киевгаз не хочет обслуживать газовые системы домов, а требует чтобы ОСББ делали это сами или заключали с ними договор на обслуживание и отстегивали ежемесячно. На Печерске председатели ОСББ и ЖСК восстали и не подписали такие договоры. Глава ечерской райадминистрации поддержал людей. Пока Киевгаз затих, но что там придумали : прислали письма жителям, чтобы люди подписали договор присоединения к договору. Не сам договор в 2-х экз., когда один экз остается у вас, а договор который был опубликован в прошлом году в одной газете (пойди, найди ее сегодня) или текст этого договора есть на сайте Киевгаза. При этом никто не гарантирует, что этот текст на сайте не будет изменятся, корректироваться, без предупреждений тех, кто не понял и подписал этот виртуальный документ.
Коля Пухов
29 Квітня 2016 p. 21:24
В так называемом договоре присоединения всем без исключения приписывается наличие газовой колонки в количестве 1 шт. Может быть поэтому этот жульнический договор напечатан очень мелким шрифтом.